Kollégista vagyok, és netet szeretnék a laptomonhoz. Az 500MB kb. mennyi időre lenne elég, ha msnezésre, facebookozásra és e-mailezésre használnám?
Garantált GPRS/EDGE/3G-letöltési sebesség: 30-tól 120 kbit/s-ig;
feltöltési sebesség: 8-tól 50 kbit/s-ig.
Másik kérdésem az lenne, hogy mennyire lenne lassú?
Az 500 Mb sajnos nem sok, kb, 4-500 db átlagos weblap megnyitására elegendő, ez nem sok egy hónap alatt. A kollágiumban átlag 20 napot leszel, akkor az csak 25 oldal naponta.
Ha MSN-en hanghívást indítasz, akkor olyan 10-15 óra beszélgetésre elég.
Ha Telenor vagy T-mobile-os vagy, akkor ez felet 32 kbit/s-ra lassítanak.
Az 500 Mb-on belüli sebesség helyfüggő. Azt írtad, hogy kollégiumban használnád, ami valószínűleg városban van. Ott szerintem jó lesz, átlag a 2-6 Mbit/s-ot tudni fogja, csak az 500 Mb eléggé kevés. Az általad írt értékek a garantált sebesség, ennél a gyakorlatban legalább 10-20-szor gyorsabb, legalább is a városokban.
Lehet jobban járnál egy nagyobb, esetleg hűségidős csomaggal. Mondjuk én nem vagyok egyik szolgáltató reklámembere sem, de az 500 Mb-os csomag havi 2000 Ft.
Ehhez ha hozzáteszel még havi 790 Ft-ot, akkor kaphatsz olyan mobilinternetet is, ami ésszerű használat mellet elég lenne arra a 20 napra.
A Vodafonenál a 2 Gb-os csomag 24 hónap hűségidővel 2790 Ft havonta. Ha túllépted a 2 Gb-ot, akkor pedig 128 Kbit/s-ra lassítanak (szemben az 500 MB-os csomag 32 Kbit/s lassításával). Tehát a forgalmi keret, illetve a túllépését követő sebesség is a négyszerese ennél a csomagnál. Mivel egy szak minimum 2 éves, ezért szerintem bevállalható ez a hűségidő, és nem sokkal drágább, de sokkal jobb (legalább is szerintem, de ezt neked kell eldönteni, hogy mire, és mennyit szeretnéd használni).
Ha nem szeretnél hűségidőt aláírni, akkor a T-mobile-nál 4050 Ft havonta a 4 Gb-os csomag. Ennél is 128 Kbit/s-ra lassítanak a keret túllépését követően. Viszont ha itt elosztom a 4 Gb-ot 20 nappal, az már napi 150-200 darab átlagos weblap megnyitására elég, ami azért már elég jónak számít.
"Az 500MB kb. mennyi időre lenne elég, ha msnezésre, facebookozásra és e-mailezésre használnám?"
akár egy egész hónapra is elég az 500 mb óvatos használat mellett,nekem 400mb szokott kelleni ilyenekre havonta
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!