Ki-be kapcsolgatás megöli a routert?
Értelmetlen baromság feszt ki-be kapcsolgatni. Folyamatos üzemre vannak tervezve. Egy router fogyasztása teljes terhelésnél sem haradja meg a 10W -ot. Használaton kívül meg ennél jóval kevesebbet fogyaszt. Még ha a modemmel együtt is számoljuk, akkor sem fogyaszt többet, mint egy televízió készenléti üzemben.
Pl nekem is 1043ND -m van OpenWrt firmware fut rajta és a torrentezés miatt éjjel nappal be van kapcsolva. Van rákötve egy 500 GB -os külső vinyó, ami a router -től veszi fel az áramot. Lemértem a szünetmentesem szoftverével, de sosem haladta meg 25 W -os fogyasztást. Ennek a felét a vinyó ette meg. És nyilván egy OpenWrt firmware + torrent kliens jobban leterheli a router -t, mint a gyári firmware.
Nem, én modemmel együtt mértem. Bár te tudod, ha te vállalod az ezzel rá jó bajlódást...
Baja elvileg nem lesz tőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!