Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » A netem átáll automatikusan...

A netem átáll automatikusan 10mbit-re ha beteszem a routert a hálózatba. Volt egy modemcsere. Mitől lehet ez?

Figyelt kérdés

A routerem egy dlink DI-604. Az érdekes az, hogy az előző modemmel megvolt a 3mbyte/s (24mbit/s), tehát a router képes a 100mbit-re. Most nagyobb csomag lenne, gyorsabb net, emiatt adtak egy új modemet, egy Cisco EPC3212-t. Ha router nélkül használom, akkor megy max-al. De a router kéne a hálózatba, mert több gép használja a netet.

Frissítettem a router firmware-jét párszor, de semmi. Mi lehet a probléma?

2012. febr. 5. 13:17
 1/3 anonim ***** válasza:

Amit a Windows-od kiír, hogy 10/100/1000Mbit/s a sebesség, az a hálókártya és a router(vagy modem) közötti sebességre vonatkozik, nem az interneted valódi (előfizetés szerinti) sebességére. Az előfizetés szerinti sebesség a modem és a szolgáltató között érvényes.

Én kipróbálnám másik routerrel. Nem igazán bízok a D-Linkben... Ráadásul egy tízéves konstrukcióról beszélünk...

2012. febr. 5. 13:30
 2/3 P.O.C. ***** válasza:

Az semmit sem jelent, hogy 100 Megás switch -et integrálnak egy router -be. A tényleges sebesség a router műszaki felépítésétől CPU.RAM stb függ. A DI-604 már nem mai gyerek. Még a félistennek tartott Linksys WRT54GL sem tud 25 Megánál többet átvinni WAN porton keresztül.

Szerintem ideje lenne beruháznod egy modernebb típúsba.

2012. febr. 5. 13:33
 3/3 A kérdező kommentje:
Akkor le lesz cserélve, vszínű akkor azért van mert régi. De az minek tudható be, hogy amikor lassabb modem volt gyorsabb volt gyorsabb modemnél meg lassabb?
2012. febr. 7. 19:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!