Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Hogyan készítünk képernyőmentést?

Hogyan készítünk képernyőmentést?

Figyelt kérdés

Nem szeretném túlbonyolítani a dolgot. Régebben sikerült, de most valahogy nem reagál az a billentyűzet. :)

Meg van nyitva egy képernyő amiről szeretnék mentést készíteni. Úgy tudom, hogy megkell nyomni egyszerre a Ctrl gombot a Prt Scr gombbal. Ezután megnyitok pl. egy paint programot, és oda Ctrl+V gomb. Valamit én csinálok rosszul?

2012. febr. 3. 16:55
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Tényleg szőke vagyok! :) Most tényleg vissza olvasom a válaszaimat és már röhögök magamon én is! :) Hihetetlen otthon laptopom van, eddig nem volt gond vele, most munkahelyen egy sima gép van, és egyszerűen nem működik a képernyőmentés! :)
2012. febr. 3. 17:18
 12/19 anonim ***** válasza:
Akkor a Scroll lockot nyomtad le. Ne nyomj semmi mást, csak a "printScreenSysRq" gombot, egyszer, nem kell lenyomva tartani. Nyiss egy üres paint-ot és utána nyomj egy Ctrl+V-t. Egyszerre nyomd le őket.
2012. febr. 3. 17:20
 13/19 A kérdező kommentje:

Nem a Scroll Lock-ot nyomom. Higgyétek el. Oké kezdem feladni. Esküszöm nem megy:S

Megcsináltam semmi. :)

2012. febr. 3. 17:22
 14/19 A kérdező kommentje:

Tehát említettem ezt a 3 gombot. Ez felett található 3 db kis fényecske. Az első jelöli azt, hogy a Num Lock be van-e kapcsolva.Értelemszerűen ha világít akkor bevan kapcsolva A második jelölné azt, ha csupa nagy betűre váltok. Na és a 3. kis lápa kivillan ha benyomom a Prt Scr gombot. Ha megnyomom újra akkor elalszik a fény! :)

ezt írtam régebben. Ezzel mi van? erre nem érkezett válasz. Higgyétek el, hogy ha benyomom csak simán a Prt Scr gombot akkor a fény kigyullad, ha megnyomom újra akkor elalszik! :) Ennek mi szerepe lehet?

2012. febr. 3. 17:24
 15/19 anonim ***** válasza:
Sima prntscr gomb, nem kell a ctrl, majd mspaint, beilleszt. Örül. Ha ALT+PRNTSCR -t nyomsz, akkor csak az aktív ablak kerül mentésre.
2012. febr. 3. 20:16
 16/19 anonim ***** válasza:

A scroll-lock ot nyomkodod azért alszik ki a lámpa...

Valamikor az idők mélyén valaki leejtette a klaviatúrát. Kiesett belőle pár gomb. A Printscreen a BALRA nyíl felett található, (elvileg) az alábbi sorrendben - (balról jobbra) Printscreen, Scroll-lock, Pause/Break a három felső gomb. A háromból a bal szélső a printscreen. Ha jó helyen van, akkor belefolyt valami, és rövidzár van a három gombnál. Klaviatúra csere.

2012. febr. 3. 20:19
 17/19 A kérdező kommentje:

:)) Higgyétek el, hogy nem a Scroll Lockot nyomom!!

Mint már írtam nekem a sorrend a következő: Bal gomb: Pause Brek, középen van nekem: a Prt Scr SysRq, jobb oldalt pedig a: Scroll Lock

Higgyétek el, hogy ha megnyomom a Prt Scr gombot akkor felvillan a lámpa, ha megnyomom újra akkor meg elalszik. :)

Már szerintem is a billentyűzettel van gond, mondom ismerem ezt a képernyőmentést, szoktam alkalmazni, több tipusú gépen is és eddig nem okozott gondot. Úgy látszik ezen a gépen/billenyzűzeten igen!

Azért köszönöm a segítséget! Ment mindenkinek a zöld kezecske! :)

2012. febr. 3. 21:44
 18/19 A kérdező kommentje:

Azt a mindenit! :) Segített az egyik válaszadó. Valóban felvan cserélve a billentyűzetem. Ennek értelmében megnyomtam a bal elsőt (nálam a pause break gomb) és láss csodát működik!! az istenit de bosszantó! :)

hát nehéz szülés volt!! :)

2012. febr. 3. 21:47
 19/19 anonim válasza:
PDFit-tel is működik. Ez egy firefox plugin, nekem bevált.
2012. febr. 5. 19:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!