Szerintetek melyik internet szolgáltatás jobb, gyorsabb? Az egyiknél a garantált le/feltöltési sebesség 1000/192 kb/s. A másiknál ugyanez 8192/512 kbit/s. Más a mértékegység? Melyik jobb?
Az Invitel Diák ADSL 5M csomagja és a UPC Fiber Power 25 csomagja között vacillálok, de nem igazán tudom összehasonlítani a cégek weboldalain kiírt paramétereket. Tudtok segíteni?
Előre is köszönöm!
Nem tudom mi a kérdés?
Az Invitel-es 5Mbit-es (ebből garantált 1Mbit le), a UPC 25Mbit-es (garantált 8Mbit le).
Az alapból ötször gyorsabb (garantáltnál ez 8x-os) szerinted nem jobb?
Köszönöm a gyors válaszokat.
Természetesen nem a számok összehasonlításánál akadtam el, hanem a számok mögötti mértékegységekkel állok hadilábon.
Pl. a kb/s ugyanazt jelenti, mint a kbit/s?
Vagy mit jelent az UPC 25 Mbps letöltési sebessége, és ez hogyan hasonlítható össze az Invitel 5000 kb/s névleges letöltési sebességével? Van-e értelme e kettő -a névleges és a maximális- összehasonlításának?
A kb/s az kilobájt másodpercenként, ezt megszorzod 8-al és megkapod a kbit/s-et vagyis kilobit másodpercenkénti értékét
így lehet eladni az 1mbit/s-es netet,mikor az valahol 128kb/s lehet
Nem! a kb/s az kilobit/s, a kB/s a kilobájt.
Itt mindkettő megabit/kilobitben van megadva, vagyis simán össze lehet hasonlítani a 2 számot, semmit nem kell átszámolni.
Sziasztok! Köszönet ismét.
Ugyan időközben ráleltem a bitmatek.hu oldalra, ahol "okosodtam" is. :)
Már csak az merül fel bennem kérdésként, hogy ugyan miért nem azonos mértékegységekben, vagy azonos mértékegység jelölésekkel írják ki a szolgáltatók a termékeiket.
Persze a kérdés csak költői.
Még egyszer köszönöm a hozzászólásokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!