Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Feltörték a facebookom? Vagy...

Feltörték a facebookom? Vagy ez mit jelent? Mit tudok csinálni?

Figyelt kérdés

A jelszavaim mindig erősek voltak, most is hosszú volt, nagybetűs, kisbetűs és számos! Erre kaptam ma két mailt:

"

A new unknown device logged into your Facebook account (2012. január 26., 4:43) from Budapest, BU, HU (IP=81.182.21.80). (Note: This location is based on information from your ISP or wireless provider.)"

Hát igen. Ma 4.46-kor ALUDTAM!

Aztán:

"

A new unknown device logged into your Facebook account (2012. január 26., 12:29) from Budapest, BU, HU (IP=xxxxxxxxxxxxxx). (Note: This location is based on information from your ISP or wireless provider.)"

Ez a mi ip címünk, DE én ilyenkor bent voltam a városba párommal és ebédeltünk!!! Mit csináljak??? Segítésg :(

Most tényleg feltörték?? Vagy hogy és kik???

22/L

2012. jan. 26. 22:05
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
71%
Igen. Egy gigamegahacker valahol kaliforniában, egy alagsorban már hónapok óta arra készült, hogy a te accountoddal belépjen, mert a világ sorsát befolyásoló információkra akart szert tenni. Vagy az is lehet, hogy a a szolgáltató ip-t váltott, vagy az időzónák miatt azt hiszed, hogy éppen nem ültél a gépnél, pedig de.
2012. jan. 26. 22:08
 2/11 anonim ***** válasza:

én az ipt nem írtam volna ki a helyedben.

nem léptél be valahol máshol ahol belépve maradtál?

2012. jan. 26. 22:10
 3/11 2xSü ***** válasza:

1. Azonnal változtasd meg a jelszót és akkor nem lesz gond.

2. A jó jelszó nem biztos, hogy elég. Vannak becsapós oldalak, amelyek olyanok, mintha Facebook lenne, de nem az. Minden esetben a Facebook főoldalán lépj be (www.facebook.com). Ha netezgetés közben a Facebook kérné a jelszót, akkor is! Ha ezután is kéri a jelszót, akkor valószínű adathalász oldalról van szó.

2012. jan. 26. 22:11
 4/11 2xSü ***** válasza:
(Esetleg még azt érdemes megnézni, hogy nincs-e olyan eszköz, ami valóban ezt csinálja. Pl. telefon, rajta valamilyen Facebook kliens. Ilyen esetben ha kap egy wifit, akkor simán elképzelhető, hogy okoz ilyen jelenséget. Lehet éppen elsétálsz egy bolt előtt, ahol nincs titkosítva a WiFi, a telefon csatlakozik, a Facebook belép…)
2012. jan. 26. 22:13
 5/11 A kérdező kommentje:

Második: az nem a miénk volt azért írtam ki... a másodikat meg nem írtam :P Amúgy nem tudom, ezek után talán már hót mindegy, nem? Mindent tudnak rólam, képek, adatok... :(

Szerencsére nincs sok minden fent, mert nem élem ott az életem, de akkoris!

2012. jan. 26. 22:14
 6/11 A kérdező kommentje:

Amúgy csak a gépemről használom a facebookot, telefonról még sosem jelentkeztem be, vagy akárhonnan máshonnan. Ha meg elhagyom az oldalt akkor mindig kilépek.

A cookiekat meg néha-néha törlöm, mert úgy hallottam hogy adatokat gyűjt, milyen oldalakat látogattam meg meg ilyenek.

És mindig friss nod 32-m van :(

2012. jan. 26. 22:16
 7/11 tetro ***** válasza:
Szerintem a facebook soha nem küld ilyen e-mailt.
2012. jan. 26. 22:17
 8/11 A kérdező kommentje:
Nekem be van kapcsolva a bejelentkezési értesítők, sztem ezért küldte!
2012. jan. 26. 22:18
 9/11 tetro ***** válasza:
szerintem egy facebook kódot nem olyan könnyű megszerezni. ha az üzenet valódi, akkor szerintem valami mobileszköz lehet, amiben benne felejtetted a kódod. vagy dinamikus ip címetek van.
2012. jan. 26. 22:29
 10/11 anonim ***** válasza:

Az az idő mindig hülyeség! nekem pl telóra küldi sms formában ha beléptem^^

de az IDŐ TÉVES nem tudom mi alapján irja de HÜLYESÉG!

És még KÉSHET is szóval lehet te beléptél és kb 1 óra múlva küldi ki a mailt

2012. jan. 26. 22:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!