Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Miért vacakol a mobilinternet,...

Miért vacakol a mobilinternet, amikor egy elég jó csomagra szerződtem?

Figyelt kérdés

-T-Mobile-os

-a jel erőssége kiváló

-max letöltési seb. 21 Mbit/s

-garantált letöltési seb. 2000 kbit/s

Ehelyett 13-17 kbit/s-os sebességű. Egy hete vettem és már nagyon elegem van!!!!

Felhívtam az ügyfélszolgálatot, ahol azt mondták, hogy a géppel van baj. Az oprendszerem Windows Vista és 3 hete lett újratelepítve.

Tudtok valamit segíteni? Mi lehet a baj? Időjárás befolyásolhatja?

2011. dec. 15. 17:57
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

ma 19:54!

Csak az mobilnet fut 3G-n, ahol van 3G! Ha nincsen, akkor az az EDGEre csatlakozik autómatikusan ami elég lassú. De itt van egy link olvasd végig!:

[link]

Am. mellesleg nekem is mobilnetem van és én is ezzel a problémával küzdök :S

2011. dec. 15. 20:35
 12/19 A kérdező kommentje:
O.k. elolvasom amit belinkeltél! Remélem lesz ereje betölteni....
2011. dec. 15. 21:01
 13/19 anonim válasza:

Szia!

Szerintem is a lefedettséggel van a gond. Amikor először vettem mobilnetet a Vodafone-tól, még nálunk is nagyon lassú volt, holott tudta már a 3G-t, csak nálunk épp nem volt elérhető a hálózat, így automatikusan a GPRS-re vagy EDGE-re csatlakozott. Nem tudom, milyen modemed van, de a kis világító led színéből láthatod, melyik hálózatra vagy csatlakozva. Ha zöld, akkor GPRS, ami a leglassúbb, a sötétkék EDGE, ami még mindig nem nevezhető használhatónak. A zöldeskék/türkiz fény jelzi a 3G-t, HSDPA-t. Na az már jó, bármelyik vezetékes nettel felveszi a versenyt. Ha nem ez a gond, akkor vidd vissza, és köttess tényleg egy normálisat.

2011. dec. 16. 21:04
 14/19 anonim ***** válasza:
Nálam most sötétkék a hotspot, de sajnos nem mindig van ez így. HSDPA megy, de ha rossz a térerő, meg is szakad. Miért? Le van tiltva a GPRS. Be kell állítani a mobilnet ablakát. Ha hotspodod van, akkor kapcsolódás nélkül állítsd be. Speciális fül, Prioritások. Itt állítsd be első helyre a mobilnetet, a másik kettőre a Wifit és a Lant. Aztán Eszközök, Itt KIZÁRÓLAG 3G-t jelöld be, ez a szélessáv. Nem tudom az APN-t (internet@t.....hu) és DNS1, DNS2 beállításokat (két számsor a szerverekhez, ezt kérdezd meg a T-s Ügyfélszolgálattól. Nekem Vodásom van.
2011. dec. 16. 21:54
 15/19 anonim ***** válasza:
Nah, nálam még ez teljesen másképp van... zöld a lámpa, ha GPRS, EDGEn van és kék, ha 3G/HSDPA-n van. Meg nekem ilyen rózsaszín ablakos program volt, de am. a legoptimálisabb az, ha veszel egy wi-fi routert ami támogatja a 3G-s USB modemeket is és akkor azzal kereshetsz megfelelő helyet, ahol van 3G és oda leteszed a modemet és a jelet már onnan vezeték nélkül küldi vagyis a wi-fivel. Én is ezt csináltam és bevált :) Igaz egy picit költeni kell rá, de ha nem veszik vissza a 2 éves hűség miatt, akkor ezt tudom javasolni. De a router EDGEt és az SMS funkciót nem támogatja.
2011. dec. 17. 00:27
 16/19 anonim ***** válasza:
15/15: Ha ez a Wifi router olyan, hogy Linuxon is működik, akkor nagyon érdekelne. Van egy régi notebookom, de nincs rajta wifi, nem megy fel rá a mobilnet (illesztőprogram gondok vannak, a kábeles nettel megy), Ubuntu az operációs rendszer. Működne ezzel a wifi routerrel? Ha igen, megpróbálom rávenni a szolgáltatót, adjanak ilyet.
2011. dec. 18. 01:13
 17/19 anonim ***** válasza:

Nem a szolgáltatótól kell kérni, hanem külön kell megvenni, 3G router a neve, TP Link típusban van ilyen, azon van egy USB port és abba kell bedugni a modemet. Abban az esetben működik ha veszel egy USB wi-fi adaptert, ajánlanám a TP Link Wireless G USB adaptert, ha támogatja a linux, akkor biztos működik, de jól figyelj oda, hogy a routered támogassa a mobil stickedet. Am. itt vagy egy leírás, nézd meg:

[link]

2011. dec. 18. 15:30
 18/19 anonim ***** válasza:
Húúú... nagyon köszönöm, ez menni fog, ZTE 3806-Z a hotsportom, szolgáltató a Vodafone.
2011. dec. 18. 16:38
 19/19 anonim ***** válasza:
Az nincs rajta a router listáján, sztem ne kockáztasd meg :S
2011. dec. 19. 20:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!