Van 1 Gb/s-os letöltési sebességű net? És ha igen melyik szolgáltatónál csak mert én még 20 Mb/s-os netnél nagybobbat nem láttam/halottam.
UPC --> 120Mb/s
Van persze, hogy van gigabites sávszél is. De nálunk még ilyet nem kötnek. Szervertermekben van... De otthoni felhasználásra nincs. Plusz elég drága mulatság lenne :)
UPC-nek van 120Mb-es csomagja is, amit magánszemélyeknek kínál. A nagyobb gerinchálózatok (optikai szál) pedig gigabitesek, ezeket húzzák ki a kontinensek között és osztják el az országok fő központjaiba. Onnan már a kisebb alállomások rézkábelen viszik tovább a kisebb sebességeket. Mondjuk aki megfizeti, annak kihúzzák az optikait is, meg ahogy fejlődik a technológia, úgy terjed és lesz elérhető árú a gyors internetelérés.
Otthoni felhasználásra azért gigabitesre nincs szükség. Az eszközöknek van egy adatátviteli korlátja, aminél többet nem képesek elérni, ezért ki sem tudnák használni a teljes sebességet.
Hát, azért "házon belül" hasznos, ha gigabites a LAN. :)
Másodpercek alatt másolok a NAS és a gép között filmeket. ;)
Csak 1 gigabites router, megfelelő (legalább cat5e) kábel és gigabites hálókártya mind2 (vagy több) eszközbe. :)
Amúgy itt-ott külföldön már visznek házhoz is gigabitet, nálunk nem. (Illetve igen sok pénzért, talán... :) )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!