Melyik szolgáltatónál tudnék részletre laptopot vásárolni?
Szeretnék részletre vásárolni egy mobilszolgáltatónál egy laptopot. Nos, ezekhez a laptopokhoz mindenféleképpen tartozik egy mobil-internet előfizetés, ezzel tisztában is vagyok. A T-mobilnál azért nem vehetek így részletre ilyen laptopot, mert amikor megkérdeztem közölték velem, hogy csak akkor vásárolhatok náluk így, ha rendelkezem többéves előfizetéses t-mobilos SIM kártyával, amelyen viszonylag nagy havi forgalom bonyolódik. Sajnos nekem csak egy 30-as feltöltőkártyás SIM-em van. Így náluk nem lehet laptopot részletre sehogy.. Azt szeretném megkérdezni, hogy más szolgáltatóknál, ezek a dolgok hogyan működnek? Rendes vásárlói hitelt már nem kapok sajnos, mert a fizetésem be van már terhelve egy jelentős összeggel, de ha jól tudom, és javítson ki valaki ha tévedek, a mobilszolgáltatóknál talán így is adnak hitelt elméletileg. Vagy nem jól tudom?
Telenor-nál, Vodafone-nál lenne esélyem részletre laptopot vásárolni? Akár úgy, hogy hűségnyilatkozat mobilinternet vagy előfizetés vállalásával? Segítsen nekem valaki aki jobban tájékozott ezekkel kapcsolatban, de a napokban tervezem, hogy bemegyek személyesen.
Köszönöm a válaszokat!
Mobilszolgáltatónál csak mobilinternettel vehetsz laptopot, áruházban nélküle is, de ott tényleg nem adnak megterhelt fizetésre hitelt.
A mobilszolgáltatónál van arra esélyed, hogy engedik.
A Telenornál 19.900 Ft a kezdőrészlet a Dell Inspiration 15R laptopra, majd havi 9415 Ft a törlesztőrészlet 12 hónapon át, amihez hozzájön a 7990 Ft-os havidíj.
Tehát a laptopot egy éven át, az internetet két éven át kell fizetned. Így az első évben 17405 Ft havonta, a második évben pedig 7990 Ft.
Sajnos nem olcsó, bár ezért a pénzért egy viszonylag komoly laptopot adnak, és korlátlanul böngészhetsz, meg emailezhetsz, ezen felül meg 20 Gb-ot kapsz egyéb forgalomtípusra, és 100 Gb éjszakai adatforgalom is van a csomagban, ami 24.00 és 07.00 óra között használható fel. Az elméleti sebessége 42 Mbit/s, de ezt nem mindenhol tudod igénybe venni. Viszont 21 MBit/s hálózat már elég sok városban van.
A Vodafone az olcsóbb, de kevesebbet is kapsz cserébe.
Itt szintén a Dell Inspiration 15R laptopot veheted meg, két konstrukcióban:
1. 49.901 Ft kezdőrészlettel, és 9.900 Ft havidíjjal (2 éves hűségidővel). Ezért havi 2 Gb adatforgalmat kapsz, ami felett 128 Kbit/s-ra lassítanak. Ez kb. napi 1-1,5 óra internetezésre elég.
2. 29.901 Ft kezdőrészlettel és 12.900 Ft havidíjjal (2 éves hűségidővel). Ezért havi 4 Gb adatforgalmat kapsz, ami felett 128 Kbit/s-ra lassítanak. Ez kb. napi 2-2,5 óra internetezésre elég.
Sajnos nem olcsóak ezek a konstrukciók, ráadásul mindenhol kell fizetni kezdőrészletet.
Ha megelégszel egy kisebb tudású, használt laptoppal, akkor 25-30.000 Ft-ért már találsz olyan készüléket, ami internetezni tökéletes. Ehhez meg vehetsz a Telenornál havi 3000 Ft-ért egy hipernet 5 csomagot, aminél 2 év hűségidő esetén korlátlanul böngészhetsz, és emailezhetsz, és 2 Gb-ot kapsz egyéb forgalomtípusra (pl. webrádió, YouTube, FTP, fájl le és feltöltés).
Minimum ilyen konfigurációt vegyél (ez bele fér használtan a 25-30.000 Ft-os árkategóriába):
- Windows Xp operációs rendszer (Windows Vista vagy Windows 7 is tökéletes, ha találsz ennyiért)
- 512 Mb Ram
- 1,6 Ghz processzor
- 40 Gb HDD
Ez a minimum, amit érdemes megvenni internetezésre, de minél nagyobb, annál jobb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!