Mekkora adatforgalmú internetet válasszak, ha MMORPG-vel akarok játszani (élvezhető körülmények között, de zsebbarát módon)? 2 Mbps elég lenne?
sávszélesség = X Mbps
adatforgalom = letöltés és feltöltési adatmennyiség összessége.
Most akkor vagy nagy(obb) sávszélességet akarsz, vagy nagy(obb) adatforgalmi korlátút.
Első körben azt nézném meg, hogy mi az ami elérhető számomra, majd a lehetséges ajánlatok közül a legjobb ár-értéket választanám, amit meg tudok fizetni.
Arra számíthatsz, hogy minél nagyobb a sávszél, azzal arányosan nagyobb a felhasználható adatforgalom, és ezzel együtt az ár is nő. Kevés pénzhez kis sávszélesség és alacsony adatforgalom jár.
A játékokhoz néhány Megabit elég, 10-nél nagyobbat már csak a letöltések miatt szoktak választani.
Kis fogalom zavar a 2Mbps az a neted sebességét jelenti a 3GB pedig hogy mekkora mennyiségű adatott tölthetsz róla havonta.
(az MMO-k ban sajnos nem vagyok otthon de az azért sokat segítene a hozzá értőknek is, hogy tulajdonképpen a sebességre vagy az adat mennyiségre vagy kíváncsi)
Juuuuj, köszi a gyors válaszokat!
A mobilnetet csak megjegyzésnek írtam oda és látom elírtam az adatforgalmat és adatmennyiséget. Am. ezzel ne is álmodozzak, hogy játszhatok, igaz? Pillanatok alatt elfogy a 3GB...
Szóval elsősorban a szükséges net-sebességre lennék kíváncsi, amire szükségem lenne, hogy tudjak élvezhetően játszani.
Programtól függ, hogy mennyi idő alatt fogy el (mekkora adatcsomagokkal kommunikál és milyen gyakran...), de nem tartana sokáig.
A szükséges sebesség szintén program függő, de a mostani kábelnet előfizetéseknél a leglassabb is 5 megás, azzal simán mennie kell.
(Ezt a sebességet a mobilnetek is tudják amúgy helyenként már hozni.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!