Miért lett ennyi trójaim?
Mostanában rengeteg trójait jelez a vírusirtóm..
Nagyon változatosak..(nevük alapján)..
Most is fut a rendszerkeresés, és más 3 trójait jelzett.(pedig csak 19%-nál tart a keresés)
ilyenek vannak:
drop.sirefef
rootkit.gen
offend.kdv
gerndal.kdv
crypt.xpack
Atraps.gen2
Azt se tudom melyik micsoada..
Karanténba tettem őket, meg töröltem is..
De nem értem honnan jönnek..
Félek h hiába törlöm kárt tesznek a gépemen..
Mennyire lehetnek ezek veszélyesek?
Azon kívül h törlöm őket mit tehetek?
Semmi olyat nem látogattam ami veszélyes lehetne..
Ez a trójai "áramlat" 3-4 napja van:(
van amit hiába rakok karanténba is, vissza-visszatér:(
amúgy AVIRA-m van
ez az Atraps leírása
elég rosszakat írnak róla..
de azt nem végpom hogy távolítsam el..:S
meg lehet h mostmár hiába is törlöm mert így is okoznak károkat:(
Konkrét válaszokat nem tudok adni, de van néhány megjegyzésem:
- sok trójai:
Ennek sok oka lehet - most aktiválódott, most vette észre a vírusirtó, stb.
- 19%-nál 3-at jelzett:
Ez amiatt van, mert a legtöbb vírus a C-meghajtó főkönyvtárait szereti. Én eddig kb. 2-3 vírusos file-t láttam eddig más meghajtón.
- nem tudod, melyik vírus micsoda:
Miért, szeretnéd tudni? Én Avastot használok - most egészen pontosan 3.003.679. vírusdefiníciót ismer (tehát ennél jóval többféle vírus van). Szerintem a vírus az vírus - csak addig érdekeljen, míg ki nem irtod.
- visszajönnek:
Amit lehet, törölj le/ki. Emellett sokan ajánlják, hogy a vírusirtót csökkentett módban futtasd. Még ennél is hatásosabb a rendszertöltéskori vizsgálat (igaz, piszok sokáig tart és addig nem tudsz semmi mást csinálni).
- AVIRA vírusirtó:
Azt sajnos nem ismerem, de a "menő" vírusirtók (pl.: NOD32, Norton, McAfee) általában elég profik a trójaik levadászásában. Az Avast is elég hatékony (és van ingyenes változata).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!