Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Van létjogosultsága a közösség...

Van létjogosultsága a közösségi vásárlásnak?

Figyelt kérdés

Használtál már ilyen oldalt? Szerintem egy nagy "átverés" az egész.Kb. olyan ez mint mikor valahol 50-60%-os árzuhanás van...csak azt elfelejtik közölni, hogy közvetlen az árzuhanás előtt felemelték az árat ugyanennyivel...aztán papíron már csak az látszik hogy jééé tényleg olcsóbb lett...és mennyivel...

Pszihológia az egész.

Te mit gondolsz erről?

2011. nov. 4. 20:12
 1/10 Heckler ***** válasza:
Piramisjáték.
2011. nov. 4. 20:13
 2/10 A kérdező kommentje:

Ez jó gyors válasz volt... :)

Erre speciel nem gondoltam de lehet benne valami.

Nagyon nyomják most az eggyütt-et.Már a könyökömön jön ki, pedig a tv csak a háttérben megy, szinte csak az mgm, filmmúzeum meg a doku csanelek és mégis...

2011. nov. 4. 20:21
 3/10 anonim ***** válasza:
Nem, ez nem olyan. Persze nyilván eladótól függ. Én már sok dolgot vettem így, valóban az árlistán lévő ár felét/harmadát fizettem. Ez egy remek marketingeszköz az eladóknak. Gondolj bele: sokan megismerik a terméket/szolgáltatást, ráadásul még keresnek is rajta. A vevő szempontjából meg nem kell magyaráznom...
2011. nov. 4. 21:23
 4/10 A kérdező kommentje:

Hát ha valamin, amit 50-60%-os kedvezménnyel adnak még keresnek is akkor vajon mennyit kerestek a kedvezmény előtt? Akkor hány %-os haszonnal dolgoztak? Már persze ha igaz a hatalmas árengedmény.

A marketing dolgot aláírom.Annak van realitása.

Az, hogy Te azt hiszed csak a felét/harmadát fizetted a termékért/szolgáltatásért még nem jelenti azt, hogy ez tényleg így volt.Utánnanéztél az adott dolognak máshol is?

Mert ez csak akkor állja meg a helyét, ha más cégek áraihoz viszonyítva is csak a fele/harmada volt.

2011. nov. 4. 23:55
 5/10 Heckler ***** válasza:
Más szóval: multi level marketing. Kiszórnak a piacra egy csomó sz*rt, úgy, hogy a célpiac nem tiszta, "majd kialakul" alapon, és persze alacsonyabb áron is magasabb profittal, hiszen normál körülmények között lehet, hogy a francnak se kéne a termék. Vedd meg mert ócsó tezsvírem, csak neked. A sok birka meg úgy megörül, mint majom a f*szának, rásóztak valamit, aztán meg még meg is védi az átverőjét.
2011. nov. 5. 00:06
 6/10 A kérdező kommentje:

:-D

Heckler ez jó volt...

Annyiban nem értek csak egyet , hogy azért nem minden olyan amire nincs szüksége a zembereknek, mer' azé' van sok hasznos dolog is:

pl.

"Masszázs otthon vagy bárhol - Breo fejmasszírozó" - potom 35K

vagy

"Csokoládés vagy narancsos masszázs" - potom 3750K

vagy

"Polinéz selyemkendős simító masszázs (60 perc)" - 8900-ér

polinéz wazze...polinéz...úúú ez a kedvencem :)

biztos kafa lehet ennyiér

vagy itt van ez:

"Hairmagic

Elektronikus hajápoló és hajnövesztő lézerkefe féláron" - 36K

csak most csak neked...fééláááron...lézerkefe... az...

"Aurafotózás és elemzés sztárszakértő, NEO segítségével" - 4990

az engedmény: 80% !!! a hülyének is megéri...

na csak úgy hirtelen pár igazán hasznos dolog

lehetne még szemezgetni

linket direkt nem raktam be, nehogymá' ingyenreklámot csináljak nekik.

2011. nov. 5. 00:54
 7/10 anonim ***** válasza:

Az MLM-nek nem sok köze van ehhez. Javaslom, nézz utána, mert fogalmad sincs miről beszélsz!

Én fogászati kezelésre mentem féláron, egy barátom pedig szállodába. Azóta is ugyanaz az ár szerepel mindkét hely weboldalán, mint amit akkor eredeti árként tüntettek fel. Én is jól jártam, és az eladó is, mert később ajánlottam őt.

Nem koptatom tovább feleslegesen a billentyűzetet, ti már elkönyveltétek, hogy ez egy ördögtől való dolog és nyilván átverés.

2011. nov. 5. 18:54
 8/10 Heckler ***** válasza:
Pontosan tudom, mi ez, és ha nem lenne átverés, akkor egyedi felhasználónak/vásárlónak is ugyanannyiba kerülne, de mondom, ez olyan mint a Stockholm-szindróma, hiába b*sztak ki veled, te még örülsz is neki.
2011. nov. 5. 18:58
 9/10 A kérdező kommentje:

Nem minden esetben beszélhetünk lenyúlásról, de az esetek túlnyomó többségében erről van szó.

Szvsz ez az egész akkor volna hiteles, ha mondjuk egy termékre/sszolgáltatásra min. 50 jelentkező lenne az alsó határ, és amikor ez megvan akkor kapna ez az 50 ember kb. 20-30% - os árengedményt.Ez így még hihető és reális lenne.

De ez a féláron megkaphatod dolog, ez nagyon sántít...

Elvégre ezek nem használt cuccok.

2011. nov. 7. 21:56
 10/10 anonim ***** válasza:

Ennyi erővel egy ingyenes termékminta is átverés, mert ha egyet ingyen ad, akkor adhatná az összeset ingyen.

Elég hülye elmélet, hogy ha egyet tud olcsóbban adni, akkor biztos tudná az összeset. Ha a termék árának 20%-a nyereség, de leviszi az árat a felére, akkor bevételkiesése lesz, de annak reményében teszi ezt, hogy később azok a vásárlók visszatérnek, ill. újakat szerez. Így később több lesz a profitja. Ez túl bonyolult?

Ez is egyfajta befektetés. Most vesztek, de később többet kapok vissza. Aztán vagy bejön, vagy nem... Ezt nem most találtam ki, az emberiség már nagyon régen feltalálta a befektetés módszerét.

A hagyományos marketing pont ilyen. Pénzt költök reklámra, így még tovább csökken a profit (vagy mínuszban végzem), de azért, hogy később több legyen.

2011. nov. 8. 00:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!