Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Hogy tudom összekötni a...

Velő Norbi kérdése:

Hogy tudom összekötni a modemet-a phone adaptert és a routert?

Figyelt kérdés
Van itthon egy D-linkes modemünk és egy linksys phone adapter with router.A dlinkes modembe megy a telefonhálózat és a linksys a linksysbe pedig egy másik telefon és a gép van összekötve.Szeretném ezt összehangolni egy SMC netword routerrel .
2011. nov. 3. 23:52
1 2
 11/14 P.O.C. ***** válasza:

Igen ez tényleg túl van bonyolítva egy picit. Szerezzetek be egy Home Gateway -t (mint pl a Pirelli DRG A225G), ahol minden egybe van: Modem, Router, VoIP.

Persze ezt is be lehet konfigurálni, csak lényegesebben bonyolultabb.

2011. nov. 6. 09:15
 12/14 A kérdező kommentje:
ez mondjuk igaz:D
2011. nov. 6. 10:14
 13/14 A kérdező kommentje:
összekötöttem mindent de nem működik a net:S pedig a router beállitásait is elvégeztem.S
2011. nov. 6. 10:31
 14/14 anonim ***** válasza:

Kezd szakaszonként!

1. Dlink modem hálózati kábele menjen a router WAN portjába, és kösd össze a routert egy hálózati kábellel a számítógéppel.

A számítógép vezérlőpult > hálózati beállítások > adapterbeállítások részén a hálózati csatoló tulajdonságok (jobb klikk) felületén az ip konfiguráció automatikus legyen.

Ha ez megvan a start > futtat > cmd OK paranccsal hívd be a parancssort, majd az ipconfig paranccsal kérdezd le az alapértelmezett átjáró címét. Ha ez megvan, a számsort (valószínű 192.168.x.1 lesz, az x helyén 0, 1 vagy 2) írd be az internetes böngésződbe (internet explorer, firefox, chrome stb.)

Ekkor megnyílik a router konfig felülete, itt indítsd el a connection wizardot. Válaszd ki a PPPoE opciót, add meg a felhasználói neved és a jelszavad, amellyel az internetre kell csatlakoznod. Ezután ments el a router beállításait, és indítsd újra. Ha mindent jól írtál be a router status ablakában látod, hogy az internetes kapcsolat él. Az a számítógép, ami össze van dugva a routerrel, már internetképes kell legyen. CSAK HA VAN NET A GÉPEN, AKKOR FOLYTASD EZT A MŰVELETET!

Vedd fel a telefont! (Ha foglalt, akkor se törődj vele!)

Üsd be az alábbi kódsort:

**** [hallod: Linksys configuration menu]

101#1# [hallod: please hang up]

telefon letesz. Ezzel beállítottad a Linksyst DHCP-re.

A router egy másik portjába dugd be a voip adaptered. Ekkor a routertől a Linksys felvesz egy IP-t. Lépj be a routerbe és a DHCP client listnél ellenőrizzed a Linksys ip-jét. Ezt az ip címet a böngésző címsorába írva bejuthatsz a Linksys konfig felületére. Érdemes a linksysnek fix ipt adni (korlátlan időre lefoglalni a routerben az ip-t, vagy a linksys menüjében a static IP-t beállítani a router részben és egy IP-t beírni a kiosztható tartományból.

Ekkor elvileg a voip kapcsolat is felépül.

Ha mégsem tudsz még telefonálni (de net ugye már van), akkor a routeren még portot kellhet nyitni a voip felé, ezek az alábbiak:

5060-5065

3470-3480

16384-16482

Ezeket ha kinyitod a linksys felé, minden szolgáltatásnak működni kell - ha előtte nem ment.

Nem bonyolult ez a kiépítés, nekem sokkal bonyolultabb:

[link]

2011. nov. 6. 14:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!