Találtam egy oldalt feltores.com tényleg lehetséges feltörni a facebookot?
illetve ha ugyan azt a gépet használod lehet..
egy keyloggert kell telepíteni.. egyszer belép, és onnantól tudod mi a jelszava
1600 ft lesz
Nem.
Próbálkozik a program mindenféle jelszavakkal. Nagyon kicsi az esélye, hogy kitalálja a jelszót. Ezt én nem nevezném a facebook feltörésének, mindenesetre érdemes tényleg olyan jelszót használni, amiben van kisbetű, nagybetű (nem az első betű!), szám, és esetleg még írásjel is, és legalább 8 karakter hosszú. Az ilyen jelszót próbálkozással kb soha az életben nem tudják "feltörni".
Ha ilyen egyszerű lenne, akkor boldog-boldogtalan feltörné az emberek facebook accountját. A facebook meg kb. 2 perc alatt csinálna hozzá egy javítást.
A honlap nagy valószínűséggel átverés. A vágyaidon keresztül akarnak megfogni és pénz kihúzni a zsebedből.
Amúgy még egyetlen problémát sem oldott meg senki a világon úgy, hogy feltört egy közösségi oldal fiókot, vagy email címet. A valódi problémamegoldáshoz sokkal jobb út, a beszélgetés, őszinteség (önmagadhoz is) és bizalom.
#7: A brute force nem működik Facebook esetén. Ha túl sokszor próbálkozol hibás jelszóval, akkor a rendszer blokkolja a további próbálkozásokat.
Mint írtam, ha lenne rá könnyen vagy kissé nehezen használható, pusztán technikai eszköz, akkor már lenne ellene védelem a rendszerben. Ha nem így lenne a felhasználók elpártolnának az oldaltól. A Facebook (is) nagy hangsúlyt fektet erre, és az esetlegesen felmerülő biztonsági réseket a lehető leghamarabb befoltozzák.
Számoljunk egy kicsit. Minden egyes jelszót el kell küldeni a szervernek és megnézni, hogy mi a válasz. A Facebook nyitóoldal kb. 32 kB adatmennyiséget ad vissza. (Ez a puszta HTML+javascript kód, képek nélkül.)
Tegyük fel otthonról próbálkozol, mondjuk egy 8 MBit/s-os kapcsolatod, akkor másodpercenként 1024 kB adatot tudsz fogadni. Ez 32 kísérletre elég egy másodperc alatt.
Tegyük fel, hogy az illetőnek nagyon gyenge a jelszava, mondjuk 6 kisbetűből áll, számjegyek nélkül. Ilyen jelszóból 308 millió van. Tegyük fel, hogy féluton belefutsz az igazi jelszóba, így 150 millió kísérlet után már meg is van a jelszó.
Ha a másodpercenkénti 32 próbálkozással számolunk, akkor ehhez 4,6 millió másodperc kell. Ez 54 nap. (Persze ehhez éjjel-nappal mennie kell a netnek és másra nem használhatod.) Ha napi 8 órát futtatod csak a jelszótörést, a többi időben netezel, letöltesz, vagy kikapcsolod a gépet, akkor kb. fél év lenne, mire feltörnéd a jelszót. Megéri?
Ha 8 kisbetűből áll a jelszó, és éjjel-nappal megy a feltörés, akkor nem 54 nap kell, hanem 198 év. Kivárod?
Mivel nem nem tudhatod, hogy a jelszó milyen hosszú és milyen karaktereket tartalmaz, így még akkor is lehetetlen lenne a feltörés brute force módszerrel, ha nem lenne semmilyen védelem a Facebook rendszerében ellene, és ha az internetszolgáltatód sem szúrná ki az illegális tevékenységet.
Írtam javaban egy 25 soros kódot, ami eredményt nem dolgoz fel, csak lekéri az oldalt. Nem fészbúkon, hanem saját domainen teszteltem. Ugye C-ben ez minimálisan gyorsabb lenne. Na de az eredmények :D
100 lekérés ~6,242 sec alatt történt. 1 lekérés ~62 milisec. És 1 sec alatt 16 lekérés történt. Phenom 2 x4 955 és ~20mbit le(általában 20 mbit :D).
Ez 1 382 400 próba 24 óra alatt. Egy normális rendszer pedig kb az első 2 másodpercben blokkol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!