Jött egy csekk az ingatlandepo/ingatlanbazártól kamu ugye?
Ahogy olvasom, csak az első hónap ingyenes.
Nézelődj a írdetési szabályzatban:
(vannak benne finomságok, pl:** A minimális hirdetési időtartam: 12*30 nap.)
Első körben nekik kell e-mailt írnod, hogy tisztázd a dolgokat, de a csekk mellé biztos ír valamit hogy miért.
ingatlandepo:
Magánhirdető 1-nél több hirdetés egyidejű elhelyezése esetén a 2. és minden további hirdetés, valamint a 30 napon túli hirdetések díja:**
4.500 Ft/30 nap/db
** A minimális hirdetési időtartam: 12*30 nap.
ingatlanbazár:
Alaphirdetés 30 napon túl és minden további hirdetés
-tartam 12*30 nap (csökkenthető):
4.500 Ft/30 nap/db
b. A szerződés határozatlan idejű, de tartama nem lehet rövidebb 12* 30 napnál.
(Nem vonatkozik a kötelező időtartam a felhasználó első, 30 napon belül törölt hirdetésére).
f. A Szolgáltató által kiküldött Egyenlegértesítő összegét a Megrendelőnek 8 (nyolc) napon belül kell a szolgáltató számlájára beérkeztetni, úgy hogy amennyiben a Megrendelő azt nem átutalással rendezi, úgy a banki befizetéssel, vagy postai úton történő fizetés esetén a postai költségek, az analitika költségeinek levonása után, vagy az esetleges deviza váltásból eredő költségek, árfolyam-különbözetből eredő levonás után a Szolgáltatási díj maradéktalanul a Szolgáltató részére megmaradjon.
g. Késedelmes fizetés esetén a Szolgáltató jogosult a Díjtáblázatban rögzített napi késedelmi kötbér összegére, mely induló időpontja a legelső kiküldött Díjbekérőben, illetve Egyenlegértesítőben
rögzített fizetési határidőt követő nap.
a. A Szolgáltató kötbérre jogosult a következő esetekben:
• Fizetési késedelem:
A fizetési késedelem esetén a Szolgáltató a díjtáblázatban meghatározott napi késedelmi kötbérre jogosult, mely napi 1% mértékű.
A felszólítő levelek díja 500 Ft/db.
Nekem ebből az derül ki, hogy legalább 1 évig létezik a hirdetés, amiből csak az első hónap ingyenes, a többit fizeted. Egyik oldalon sem lehet rövidebb hirdetési idő egy évnél, kivéve ha egy hónapon belül törlöd azt, akkor volt egy ingyenes hónap. Ha nem, akkor mindkét oldalon 11x4500 forint a hirdetések díja, azaz 99,000Ft.
Én is így jártam, ha ez vigasztal. Pont tegnap este lettem figyelmes egy fizetési felszólításra a leveleim között. Tőlem 52.300 forintot követelnek..
Fizessem vagy mi legyen?
Nekem is jött egy egyenlegértesítő 3 hónap letelte után 21.600,-Ft-ról. Én nem emlékszem, hogy amikor regisztráltam, akkor volt e tájékoztatás az ingyenesség megszűnésről. A hirdetés kezdete óta ez volt az első egyenlegértesítő. Mondhatom rendesen meglepődtem. Azonnal megpróbáltam törölni a hirdetést, de természetesen nem tudtam. Levelemre az a válasz érkezett, hogy törölni a díj megfizetését követően van módom. Ne tudom, hogy mit csináljak? Fizessek? Ne fizessek? Ugyanis nem tartom jogosnak a követelést, mer tén ingyenes hirdetési felületet kerestem és akkor úgy éreztem, hogy azt is találtam. Semmilyen figyelmeztető üzenet nem érkezett, arról, hogy az ingyenes hirdetés határideje lejárt. Így lett volna korrekt.
Szeretném megkérdezni, hogy ki tud a korábbiakban említett rendőrségi eljárásról, a behajtásokról, a fizetési kötelezettség nemteljesítése esetén a szankciókról.
A válaszokat előre is köszönöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!