Jártál már így Te is? Ha felemelem a telefont, elmegy az Internet?
"(olyan, mint egy régi mobil és a tartójában ül)" Nos,ez egy remek megállapítás,én eddig nem is tudtam mi az a vonalas telefon :D
Gondolom az lehet a baj hogy a telefon elveszi az áramot a vezetékből,ezért elmegy a net,szerintem próbálj meg a telefon elé venni még egy dsl splittert és hátha úg jó lesz
Szóval, van vezetékes számunk és telefon, valamint egy modem. Volt kint szerelő, összedukta a kapott dolgokat. Amiket nem nagy olyan nehéz, talán még én is meg tudtam volna ezt csinálni. Ő igazából azért kellett, h lent a lépcsőházba a vonalat "megnyissa", mert itt még nem volt ebben a lakásban.. Jó a net, csak szerintem elég gáz, hogy ha vonalason beszélgetés van, akár mi telózunk, akár mindket hívnak- elmegy a net. Ez nem lehet normális dolog!
Próbáltam reparálni, de nyilván így folyton elmegy a net (kihuzom, bedugom, átdugom, reset router /kézikönyves ötlet/), aztán alig akar visszajönni.
Ebből valszeg szerelő lesz :,-(((
Bár véleményem szerint nem lehet olyan bonyolult, de valamiért nem kóser ez az egész.. Mindenesetre elfogadhatatlan, hogy "vagy net van, vagy telózás", nem?
Amúgy szinte sosem telefonálunk, heti 2x talán, de akkor sem jó így, elég zavaró........ :-(
Még ötletek?
Nagyon egyszerű a te gondod.
Egy gyufásdoboz méretű kis szerkentyű kell nektek,ezt szűrőnek ,splitternek hívják.Ha ez jól van berakva ,akkor lehet telefonálni is és netezni is egyszerre,nem szakad meg egyik sem.
Köszönöm a válaszokat. Jó lenne, ha tényleg nagyon egyszerű lenne. Mint írtam külföldről van szó és nem ugyanolyan a konektor és a szűrő, mint MO-n. Bár ettől még a "rendszer" és a lényege ugyanaz.. Most azt nem tudom, hogy én rontottam el a modem beállítását, vagy a szerelő rakta össze rosszul? Ill. nem szólt, hogy vegyek egy plusz "alkatrészt" Már próbáltam többféleképpen..
Ha tudtok olyan oldalt és érdekel hogy néz ki rakok fel róla képet. Ehhez kéne egy link, hova dobjam fel?
Köszi mégegyszer az infokat, mindegyik hasznos!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!