ROUTER! SOS! A routerhez kapott cdt rátettem a gépre és a laptopra is. A kábeleket összedugtam úgy, ahogy kellett. Viszont nem tudok a nethez csatlakozni. ADSL-es netünk volt. Ugyanúgy kell csatlakozni?
csak annyi a bajod, hogy CSAK AZ EGYIK GÉPEN, AMELYIKEN VAN INTERNET, SZABADNA A CD-T LEFUTTATNI!!!!!!!!!!!!!!
mert annak a mac címét másolja le a router.
mivel a másikon is lefuttattad, azét is lemásolta, a szolgáltatód meg most jól letiltott téged.
Hát, szerintem itt semmilyen letiltásról nincs szó. A CD lemez valószinüleg csak egy gyors-konfigurációs segédeszköz.Én mikor a saját routeremet üzemeltem be, semmilyen CD-t nem használtam. (Nem is tudom most, hogy adtak-e)
Ha nem jön be a router konfigurációs ablaka, akkor nekem 2 dolog ugrott be hirtelen:
1. ) kábelek nem voltak jól összedugva. A falból kijövő kábel megy a modem ADSL lyukába. a modem és a router közötti kommunikációhoz szükséges kábelt a két eszköz eternet lyukába kell dugni.
2.) A routert mindenképpen egy olyan gépről kell konfigurálni ami rá van "kötve". Tehát nem wifin keresztül.
3.) Lehet, hogy más a gyári ip-je a routernek. Ez benne kell hogy legyen a kézikönyvben. Ha ez véletlenül módosítva lett, akkor szerintem marad a gyári alapállapotva való visszaállitás. (Reset).
Hirtelen ezek jutottak eszembe.
Megj.: A jobb wifik automatikusan létrehoznak egy alap hálózatot, és vezeték nélkül is beállíthatóak.
G.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!