TP-Link TD W8101G Router+Modem beállítása ADSL-re hogyan?
mivel minden leírásban automatikus beállításról írnak, és ezen az eszközön manuálisan bekéri az adatokat, segítségre lesz szükségem.
egy TP-Link routermodemet sikerült augusztusban beállítani, de annal nem volt ennyi opció, és kis fórumolvasással, és 2 óra próbálgatással sikerült.
ezeket a beállításokat használtam most is, de van még sok olyan kifejezés aminek nem tudom az értékét.
A szolgáltatótol is kaptam sok hasznos információt, de semmi konkrétum. (T-com terület)
amit találtam leírást és a szabványok magyrázatát (pl vikipedia) elolvastam, de lehet nem találtam meg mindet.
ATM VC
Virtual Circuit:
PVC0 az adsl@test logint állítottam be, magy PVC4-hez az előfizetői logint. A többi gyári értéken.
- Status:
itt activated van bejelölve, ezen hagytam. (ha jól gondolom a deaktivated esetén letiltom a modem részét az eszköznek?
QoS
ATM QoS: ezen nem állítottam semmit, itt választható
CBR, UBR (ezen van), rtVBR, nrtVBR
PCR ___ cells/second
SCR ___ cells/second
MBS ___ cells
Encapsulation
ISP
Dynamic IP Address
Static IP Address
x PPPoA/PPPoE
Bridge Mode
PPPoE/PPPoA
Servicename (szolgáltató neve: Nord telekom)
Username (szolgáltatótol kapott)
Password (szolgáltatótol kapott):
Encapsulation
választható: PPPoE LLC / PPPoE VC Mux / PPPoA LLC / PPPoA VC Mux
Bridge Interface
ActivatedDeactivated
Connection Setting
NAT
Default Route
YesNo
TCP MTU Option
TCP MTU(default:1492)bytes
Dynamic Route
Direction
Multicast
MAC Spoofing
EnabledDisabled
köszönöm előre is a segítséget
A test login csak kipróbálásra van, rendben van -e a vonal felhasználói adataidtól függetlenül. Ha ezzel megy, állítsd át a szolgáltatótól kapod felhasználói adataidra. PVC0-ra állítsd ezt is. Többi rendben lévőnek tűnik.
Ami még gondot okozhat, az a VPI/VCI. Én VPI 1, VCI 32 használok, de ez szolgáltató függő.
az volt a baj, hogy a készülék nem képes az annex-B csatornát kezelni, ezért T-hálózaton mivel az ISDN alapú nem használható.
kicserélték nagy sokára egy TD-W8910G-re ez Annex-B -s így már simán be tudtam állítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!