Miért nincs kamerakép DVR mobilról való megtekintésekor?
Van egy DVR rögzítő (h.264) 4 kamerával. Továbbá egy router a DVR-rel és egy laptoppal. Laptopon megy a net. DVR is fent van a neten, dyndns-el és a 80-as port DVR-re irányításával meg lett oldva. El is lehet érni online a dyndnses domainon keresztül. Meg is lehet nézni a kameraképeket jpg-kben. Viszont a mobilon (Samsung Galaxy/ Android) lévő mEye-vel az adatok megadása után kiírja, hogy csatlakozik a szerverhez, és fekete képernyő, továbbá no response.
Állítólag mobilra másmilyen portot kell használni, amit a DVR rögzítő határoz meg, de ezt se a DVR-ben, se a CD-ben, se a használati útmutatójában nem találtam. Hogy lehet ezt kideríteni, ha egyáltalán szükség van rá? Több hasonló programot is megpróbáltam az Android marketről. Sajnos a DVR CD-n csak symbian/Blackberry/Iphone/Windows op-kre van a program.
Lehet hogy a routerben kéne még állítani valamit?
Ha mobilról nézem meg a dyndnses címet akkor felajánl valami Andorid viewer (Android 2.0 és későbbi) cuccot telepíteni, de sikertelen a telpítés. Nem lenne jó a verziószám? Hogy lehet azt megnézni?
Már megoldottam a problémát.
Köszönöm a segítséget minden válaszolónak.
Ma már tudom hogy a video jel küldése külön porton zajlik. Nem tudom hogy ez minden DVR-nél így van-e, de a lényeg hogy a 80-as porton túl van egy további portja a DVR-nek amin maga a video stream van, ezt a portot is port forwardolni kell a routeren és a mobil alkalmazásban is ezt, nem pedig a 80-as portot kell megadni, az ugyanis sokszor csak egy adminisztrációs felületet takar.
Érdekes módon szerintem bizonyos esetekben mégis működik 80-as porttal is, nem tudom hogy itt csak a háttérben csinál-e valamit vagy valami egyéb barkácsolás zajlik, nem dolgoztam annyi DVR rögzítővel és nem is néztem meg olyan alaposan az egyes darabokat hogy tudjam hogy milyen típuskülönbségek vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!