Idegesítő a bérlőnek, ha az albérlet megtekintésekor sok kérdést teszünk fel?
Hülye lennél nem kérdezni
Mi le is irtuk papirra hogy miket akarunk megtudni,nehogy valami lemaradjon...
szerződést átolvasni pedig kötelező
Köszönöm a választ!
Hát én tiszta hülye vagyok, nem bérlőt akartam írni, hiszen azok mi leszünk, hanem akitől béreljük majd a lakást.
mind1,mi értettük a kérdést:)
második vagyok
fogj egy papirt,és ird fel ami érdekel...
mi alapján fizetsz rezsit
net van-e,köthetsz-e ha nincs
biztositás van-e,mire terjed ki
mennyi a felmondási idő
miért költözött el az előző lakó
volt-e már példa kárra (pl beáztatott a felső szomszéd)
hanyadikáig kell fizetni
ki fizeti az elhasználódásból keletkező cseréket (pl nekem most vizóra csere 10ezer volt,tulaj annyival kevesebbet kért lakbért)
ha kedved tartja kifestethesz-e,beszáll-e bármi költséggel
visszakapod vagy lelakod a kauciót
általány vagy havi leolvasós a viz,villany,fűtés,és ha általány akkor hogy lesz kompenzálva (pl fűtés 20ezer,de ti csak nyáron laktok ott)
mikor volt utoljára csótányirtás
Szerintem gondold át ezt a dolgot.
Mi az, hogy "nem illik" elolvasni a szerződést???????????
Nemhogy illik, de kötelező. Most őszintén kit érdekel, hogy idegesíted-e a bérbeadót? Ez egy üzlet, nem kell érzelmeskedni, mert súlyos tíz- sőt százezrek múlnak rajta.
jézusom, te úgy írsz alá szerződéseket, hogy nem olvasod el, csak mert illetlennek találod?
OMFG!
ha normális a tulaj, akkor elmondja, h mit kell tudni a lakásról, ha értelmes, normális kérdéseid vannak, azon nem fog megsértődni.
de olyat pl ne kérdezz, h mennyi a rezsi, mert az a fogyasztástól függ, ő pedig nem ismeri az igényeidet.
A lényeg, hogy legyen bérleti szerződés! Ahol én vagyok, van több bérlet. A tulaj simán bement pótkulccsal egy lányhoz, amikor az nem volt otthon, mert vakolták a falat, és neki most le kell törölni az ablakot, különben később már nehéz lesz!! Még csak fel sem hívta a lányt, aki dolgozott éppen.. persze ő 1 hónap múlva odébbált.
Ha van szerződés, ez magánlaksértésnek számított volna - neki nem volt.
Egy építő ipari cégnél dolgozom a főnököm "szárny nélküli isten-nek hívja magát!" olyan 60 db igátlant forgatnak kiadásban becslésem szerint 85%-á zsebbe . Szerintem korrekt mindent megkérdezni ! A bérbeadókat idegesítő kérdések ilyenek: - Ne baj ha jövő hónapban fizetek de duplán ?
- Beköltözhet a tesóm a gyerekeivel ?
- Csendháborítást díját a kaucióból vonja le ?
Szerződés írás lehet ha a bérlő kifizeti az ügyvédet, meg letesz 300e ft letétbe ! Akinek ennyi pénze nincsen annak jó papír nélkül is, az ügyvédek sem szeretik a pénztelen tyúk pereket. Kívülálló szemlélőként a bérlők okozzák a problémát 90% -ban . Egyszerű nagyon a képlet: a bérbeadó pénzt és nyugalmat akar ! Ha nemfizetést kap meg okoskodást akkor próbál szabadulni a delikvenstől. A tulajdonosok nagyobb értékű ingatlanokba meg be szoktak jelenteni egy rokont így probléma esetén nincsen az a törvény ami kint tarthatja !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!