Ez az egész letöltögetés dolog hogy és mikor indult? (az egész, pl:ha kell vmi zene akkor letöltik az emberek ingyen és nem veszik meg)
A nem fizetünk a zenéért, filmért réges-régi ügy. A számítógép és az internet csak kiteljesítette.
Régen videókazettákról másolták a filmet, audiokazettáról kazettára a zenét.
Aztán a cd megjelenésekor bevittük a kazettát, a boltos meg rámásolta cd-ről, mi pedig boldogan walkman-eztünk.
Bár az igaz, inkább azért csináltuk, mert alig lehetett beszerezni eredetibe, jó ha lengyel piacos kazettán megvolt:)
Na ennyit a nosztalgiáról.
Soha nem büntettek magánszemélyeket, tudtommal. Még az is kispályásnak számít, aki naponta 50-100 gigákat töltöget. Ha utánanézel, csak szerverekkel telepakolt lakásokban voltak rajtaütések.
Szerintem az egyetemi kollégiumok FTP szerverein kezdődött az egész letöltősdi, nálunk gondolom 15-20 évvel ezelőtt. 10 éve még a WinMX és a DC++ volt a sláger, azután jött a torrent, és úgy látszik, marad még jó ideig. A rapidos oldalakat én személy szerint nem preferálom, sok szemét és hamis állomány van fent.
@Jolinar
Ezt rosszul tudod. Büntettek már meg magánszemélyt is. Igaz nem Mo-on. Nem olyan régen történt.
kösz a válaszokat!de azt nem értem,hogy ezt ki kezdte el,kinek jutott eszébe,hogy "hé,mi lenne,ha az internetre raknánk fel a dolgokat?"
a rapid meg elég megbízhatatlan,habár én jobbszeretem,mint a torrentet,mert azt már rögtön leszedi,a torrentet meg sokszor nem seedelik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!