Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Milyen WIFI routert vegyek?

Milyen WIFI routert vegyek?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Olyan wifi routert szeretnék venni, ami elég gyors és stabil ahhoz, hogy filmeket is le lehessen vele tölteni. A net alapból 25mbps, egy torrent jó helyről 1-3MByte/s-cel jön általában. Láttam ilyeneket, hogy Belkin n-es 150mbps 7000Ft-ért Office Depotban, de tudom, hogy az olcsó gyakran drágább. Az ilyen tényleg tudja a 150mbps-t? Ugyanakkro fontos az is, hogy lehessen frissíteni a firmware-t, és ne kelljen vele szarakodni, mire beállítom (amúgy amatőr vagyok ilyen téren). Egyelőre 1, később 2-3 laptop is menne majd róla. Gyakorlatilag tényleg a legjobb kellene kb 10-20 között, esetleg afelett valamivel.
2011. jún. 30. 11:55
 1/6 anonim ***** válasza:

Belkin-t ne, még életemben nem hallottam róla (persze ez nem feltétlen jelenti azt, hogy szar, de biztos nem a legjobb márka).

TP-Link és Linksys a legjobb.

TP-Link közül olcsóbbak közül pl. WR941ND, 8-9k között van, és stabil, 300mbps-t is tud, 3 antennás, és hihetetlen egyszerű beállítani.

Itt ajánlanak kategóriák szerint routereket, ezek közül bármelyiket választhatod (amit én ajánlottam is szerepel az oldalon):

[link]

2011. jún. 30. 12:20
 2/6 anonim ***** válasza:

a TP-link dobál, nem megbízható a kapcsolódás, még akkor sem, ha a gép és a router egy szobában vannak.

ha minőségi kapcsolódást akarsz, akkor egyértelműen cisco.

mellesleg ha az összes szomszédodnak TP-linkje van, 5 másodpercenként váltogatják a csatornákat, hogy elkerüljék egymás ütközését, ami az egyik oka a megbízhatatlan kapcsolatnak.

2011. jún. 30. 13:05
 3/6 anonim ***** válasza:
tp-linket vagy linksyst. Az összes többi rossz, ha kezdetben nincs is velük gond, akkor is max 1 év és meghalnak.
2011. jún. 30. 13:09
 4/6 anonim ***** válasza:

Én is hallottam már TP-Linkről rosszat is, de a többség azért az elitnek tartja.

Igaz, hogy a cisco a legmegbízhatóbb (tehát linksys), de TP-Link-et sem nevezném szarnak.

Panelban lakok, és vagy 3-4 TP-Link van az enyémen kívül, és még egyszer sem dobott le (egy aszatli gép, egy laptop és egy ps3 csatlakozik rá).

Dobozán külön fel is van tüntetve valami kis ábra, hogy hogyan különödnek el a jelek a szomszédétól.

2011. jún. 30. 15:50
 5/6 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a válaszokat!
2011. júl. 9. 13:20
 6/6 A kérdező kommentje:
TP Link 1043nd lett, és remekül működik. Semmivel sem lassabb, mint a közvetlen 25mbites optikai netre kábellel kötött net. Sőt, a szomszédban Édesanyámnál is ez van, és ha az övére is lazán tudok kapcsolódni. Telepítés baromi egyszerű, kb 10-20 perc. mindenkinek jó szívvel ajánlom!
2011. szept. 8. 08:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!