Milyen WIFI routert vegyek?
Belkin-t ne, még életemben nem hallottam róla (persze ez nem feltétlen jelenti azt, hogy szar, de biztos nem a legjobb márka).
TP-Link és Linksys a legjobb.
TP-Link közül olcsóbbak közül pl. WR941ND, 8-9k között van, és stabil, 300mbps-t is tud, 3 antennás, és hihetetlen egyszerű beállítani.
Itt ajánlanak kategóriák szerint routereket, ezek közül bármelyiket választhatod (amit én ajánlottam is szerepel az oldalon):
a TP-link dobál, nem megbízható a kapcsolódás, még akkor sem, ha a gép és a router egy szobában vannak.
ha minőségi kapcsolódást akarsz, akkor egyértelműen cisco.
mellesleg ha az összes szomszédodnak TP-linkje van, 5 másodpercenként váltogatják a csatornákat, hogy elkerüljék egymás ütközését, ami az egyik oka a megbízhatatlan kapcsolatnak.
Én is hallottam már TP-Linkről rosszat is, de a többség azért az elitnek tartja.
Igaz, hogy a cisco a legmegbízhatóbb (tehát linksys), de TP-Link-et sem nevezném szarnak.
Panelban lakok, és vagy 3-4 TP-Link van az enyémen kívül, és még egyszer sem dobott le (egy aszatli gép, egy laptop és egy ps3 csatlakozik rá).
Dobozán külön fel is van tüntetve valami kis ábra, hogy hogyan különödnek el a jelek a szomszédétól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!