Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » S. O. S. Dobál a netem, mit...

S. O. S. Dobál a netem, mit tegyek?

Figyelt kérdés
Anyukáméknál van egy asztali gép, nálam a laptopom. Kb 2napja csinálja ezt, hogy 1-2percenként elmegy a netem, ledob az aktuális oldalról, a letöltést megszakítja. Wifivel és kábellel is ugyanaz, ledobás.
2011. jún. 24. 10:51
 1/5 P.O.C. ***** válasza:
Nézd meg közvetlen kapcsolattal (router nélkül), így ki tudod szűrni, hogy a router vagy a szolgáltató-e a ludas vagy a géped.
2011. jún. 24. 11:12
 2/5 A kérdező kommentje:
És azt hogyan? húzzam ki a routert, vagy? bocsi, de egyedül vagyok itthon és nem értek ilyenekhez.
2011. jún. 24. 11:14
 3/5 A kérdező kommentje:
vagy csak simán wifivel?
2011. jún. 24. 11:17
 4/5 P.O.C. ***** válasza:

Kérdés, hogy milyen előfizetésed van?

Kábelnetnél, csak kábelmodem van, ahhoz kell közvetlenül csatlakozni. IP címet automatikusan kapsz.

ADSL -nél felhasználónév/jelszó párost kell megadni közvetlen kapcsolatnál. Ilyenkor persze le kell futtatni a csatlakozás varázslót.

LAN netnél (mint pl. digi) is így kell eljárni, csak ott nincs külön modem, csak simán a kábelt kell a gépbe dugni.

Akkor van szívás, ha a szolgáltató modemmel egybeépített routeréről van szó. Így nem tudod külön tesztelni. Ez egyébként egyre nagyobb divat az IP TV és a VoIP elterjedése miatt, mert ezek csak a szolgáltató eszközével működnek.

Ha elmondod részletesen milyen márkájú/típusú hálózati eszközeid vannak és milyen Operációs rendszert használsz, akkor én is részletezni tudom.

2011. jún. 24. 11:37
 5/5 A kérdező kommentje:
Hát kábeles netünk van. Kaptunk ipcímet is tőlük.
2011. jún. 24. 13:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!