Milyen jellegű kárt, bonyadalmakat okozhat a spam vírus?
Szerintem csak egy sima spam, manapság a spammer-ek olyan ravaszak, hogy kiderítik, melyik címekkel állsz kapcsolatban, és avval a címmel küldenek spam-ot (a cím tetszőlegesen hamisítható).
Mindenesetre futtass azért egy vírusirtást.
SK2
== Spam Karma 2 ==
”’Spam Karma 2 (SK2)”’ is an anti-spam plugin for the WordPress blogging platform. It is meant to stop all forms of automated Blog spam effortlessly, while remaining as unobtrusive as possible to regular commenters. Spam Karma 2 is the proud successor to Spam Karma, with whom it shares most of the development ideas, but absolutely none of the code.
== Requirements==
Spam Karma 2 requires WordPress v 1.5.1+ and mySQL 4.0+.
If you have an older version of either of those: ”’upgrade”’ before installing SK2.
== Download ==
Spam Karma 2 can be downloaded [ [link] here].
[[Welcome|SK2 Main Page]] • [[SK2 Quick Start]] • [[SK2 FAQ|SK2 FAQ & Troubleshooting]] • [[SK2 User Guide]] • [[SK2 Modules|SK2 Plugins]] • [[SK2 For Developers|SK2 API]] • [ [link] SK2 Roadmap]
A SPAM elég sok dologra képes.
Először is valóban célszerű egy jó vírusirtót beszerezni, de sajnos ez sem 100%.
Ne kérj cégektől reklámanyagot, ne X-elj feleslegesen be részeket, mert az e-mail címet örökre megjegyzi és tömérdek reklámanyagokat fog küldeni.
Nem hallottam olyan spam-ről még ami az IP-del e-mailt küldene, de ezek szerint már létezhet.
Ennek tényleg járj utána.
A SPAM könnyen felismerhető, különféle linkeket küld és olyan karaktereket, melyet a mindennapi életben nem használsz.Így, ha ilyet látsz RÁ NE KATTINTS!
Olyan persze létezik, hogy egyazon időben megy el a mail, ugyanis a rendszer először tárolja őket az elküldött időponttal, majd elküldi. Amennyiben nem tudta elküldeni , újra és újra küldi, így előfordulhat akár több e-mail is ugyanabban az időben.
A partnereid e-mail címét nem tudom honnan szedheti, ennek még utánajárok.
Max. a levelezőlistádban lévőt el tudom képzelni..
Vannak SPAM-ek, amik úgy fertőznek, hogy megnyitod mondjuk a böngésződdel a SPAM-et, és a benne lévő képben vírus van, és az már mászik is befelé az Ideiglenes Internet fájlok közé, és már meg is fertőződtél.
Vannak olyan SPAM-ek, amik iiiiiiszonyatos volumenben jönnek-mennek, olyan szinten leterhelve a hálózatokat – főleg cégeknél és netszolgáltatóknál – hogy az IT vezetők ilyenkor arról ábrándoznak: „bárcsak lenne egy fél világot érintő áramszünet, hogy meg tudjak inni egy kávét legalább!” (Ez a képzeletem szüleménye:)) De a SPAM az igaz.
Vannak SPAM-ek, amik Viagrát, mellnövelő kenőcsöt, sőt, bármilyen gyógyszert kínálnak eladásra, benne a link, kattints... Aham, gyógyszert nem kapsz a linkre kattintva, csak hamisítványokat rendelhetsz maximum, meg bekaphatsz még pluszban egy két vírust is az oldalukon! (Egyébként tudtad, hogy emberi vírusok ellen semmiféle gyógyszer nem használ csak az úgynevezett antitesteket tartalmazó vakcina, amit borzasztó nehéz előállítani? Ezért szoktak vírusos megbetegedéseket védőoltással megelőzni... Antibiotikum nem használ! - de nem vagyok orvos, úgyhogy ne hallgass rám!)
Vannak olyan SPAM-ek, hogy tulajdonképpen tényleg kéretlen reklámlevelek, mindenféle MÁS hátsó szándék nélkül. Ilyenek voltak az IWIW-en a körlevelek, és ilyenek érkeznek nap mint nap bármelyik itthoni, ingyenes e-mail szolgáltató által biztosított e-mail címről (illetve annak látszó e-mail címről).
Ehhez hasonló szövegkörnyezetről ismerheted fel:
„Szia, tudod, beszéltük, hogy melyik az az oldal, ahonnan le szoktam tölteni, küldöm a linket! Http://warezistenek.hu/?ref=242
Hát ennyit arról, mit okozhat.
Remélem segíthettem!
Javaslok az ismerősödnek egy programot, amit, ha letölt meggyőződhet, hogy SPAM vagy illetéktelen betolakodóval állt szemben.Így simán kivédheted magad.
Tök egyszerű! Fontos, csak explorerben működik!
Küldj privit, elküldöm a linket.
Mit jelent az az érthetetlen tartalom?
Olvashatatlan betűk, linkek vagy mégis mi?
A tárgyból simán rájössz Spam-mel állsz-e szemben!
Feltettem egy kérdést, arra is, amire SENKI nem válaszol, hogy " Hallottatok már olyan SPAM-ről, ami felkiáltójelet küld más privát msn fiókjába?"
Válasz nem érkezik, hacsak nem az elkövető válaszol.
Privát véleményem: jó, hogy van már ez a SPAM történet, amire ráfoghatunk minden emberi balgaságot, kíváncsiságot.
Így bármit megtehetsz, beletúrsz más privát szférájába, anélkül, hogy valami büntetésben részsülnél.
Így hát csak folytasd továbbra is majd jön a nagy koppanás ideje!!!!!!
" A SÉRTETT "
Jobb alsó sarok, privát e-mail a válasz írójának.
Köszi!
Várom:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!