Pendrive-ot NTFS-re formázva lehet-e tapasztalni sebességcsökkenést a FAT32-höz képest?
De az indexelést ki lehet kapcsolni rajta, nem?
exFAT-ra meg lehet formázni a windows lemezkezelőjével? Médialejátszó vinni fogja exFAT-al is?
Aha, hát letöltöttem egy frissítést az XP-hez, hogy kezelni tudja az exFAT-ot, majd meglátom mi lesz.
Az igaz, hogy exFAT-nál az alkönyvtárakban csak 256 MB lehet? Az angol wiki valami ilyesmit ír legalábbis.
De a tévém kézikönyve azt írja, hogy a médialejátszó benne csak FAT16-t, FAT32-t és NTFS-t támogat, szóval úgy néz ki, hogy az exFAT ugrott, mert nekem a pendrive igazából a tévéhez kellene.
Itt találtam egy jó kis összehasonlítást pendrive-okra FAT32 vs NTFS vs exFAT téren:
Eszerint igazából nincs sok különbség a három között. Bár a teszt nem tér ki az írási/olvasási cache használatára. (Állítólag a windows blokkolja a cache-t NTFS pendrive használatakor), és a különböző cluster-méretek esetére sem, de úgy látszik ezt majd magamnak kell megtapasztalnom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!