IP cimmel kapcsolatos figyelmeztetésem bukkant fel. Miért és mit csináljak?
Oké, erre én is rájöttem, de mit, hogyan csináljak? Még igy sosem jártam.
-Változtassak IP cimet? Ha igen, hogyan?
W7 64Bit-es op. rendszerem van.
-Vigyem szervizbe vagy informatikushoz?
-Ha nem bonyolult a hiba, el tudom én is háritani?
-Esetleg szolgáltatóhoz menjek, kérjek tőle másik IP. cimet?
Be vagyok gyulladva, hogy használhatják adataimat, visszaélhetnek vele akár hackerek, akár spam és hoaxgyártók!
Minden bizonnyal hálózatban vagytok, és egywszerűen a router kiosztotta ugyanazt a címet, ennyi. De kicsit többet árulj el. Otthon történik? Van két gép a ti routeretek mögött?
Amúgy meg egy IP címet NEM lehet ellopni. Arra egyetlen hacker, spammer akárki nem képes. Azt ugyanis a szolgáltató fogja kiosztani neki. És még a legnagyobb hackerek is egy szolgáltató mögött vannak :)
Szóval ezek miatt ne aggódj. Nem élnek vissza a címeddel, mert nem igazán lehetséges.
Cikis gépem bécsi otthonomban, wifi-vel működik, nincs rajta másik gép. Nem tudom, hogy a wifi le van-e védve.
Mo-i lakhelyemen működönél nincs problémám.
Kérdéseim ugyanazok maradtak.
ugyan ez volt nálam is. érdekes, hogy egyik gép ki volt kapcsolva. másikon XP van, az irta ki, és net sem akart müködni.
Mivel most win 7 van ezen a gépen, csak ahogy emlékszem XP-n ugy tudom leirni. szoval ahol kiirja a tálcán, van ott az ikon az internethez. rákattintottam és két aktiv hálozatot jelzett (nem tudom miért). és egyiket letiltottam és azota müködik.
nem tudom miért lett ez, eddig semmi baja nem volt.
Rákattintottam jobboldalt alul a tálcán az Internetelérés értesitési ikonjára és ez jött elő:
Gondolom csak a felkiáltójeles csatlakozás a legális /az enyém Baby/, a többi kalózkodik. Ha jobbklikkezek rájuk, akkor bejön a Kapcsolat törlése. Ha ezt megcsinálom, akkor véglegesen törlöm őket annak lehetőségétől, hogy rám tudjanak kapcsolódni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!