Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Miért van összefüggés az IQ...

Miért van összefüggés az IQ és az email-szolgáltató közt?

Figyelt kérdés

Nézegettem az ismerőseim e-mail címet, és egyértelműen észrevehető az összefüggés, hogy a jobb képességű emberek Gmailt, esetleg Yahoo-t használnak, a butábbak pedig ciromailt, freemailt, egyéb szolgáltatókat. A tanárok itt az egyetemen is mind Gmail-esek.[Természetesen voltak kivételek, de azok mindig vannak:)]

Van ötlete valakinek, hogy ez mitől lehet? Engem nagyon meglepett!

2011. febr. 25. 13:36
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

"A kovacs.peter komolyabb az andyka478-nál..."

persze. az első Kovács Péternél. a többinél már ott is trökkös a dolog.

próba képpen beírtam a Kovács Pétert új regisztrációnak.

a google javaslatai (mivel a kovacs.peter már foglalt):

ptrkvcs156

pkkovacspeter8

pk298563

kovcspter64

2011. febr. 25. 13:56
 12/18 A kérdező kommentje:

Meg lehet azt is oldani ;) Legalábbis nekem sikerült gyakori névvel is valami komolyabbat összehozni! :D

Meg azért nem mindegy, hogy mondjuk kov.peter.1989@... vagy superhero43@... :D

2011. febr. 25. 14:01
 13/18 anonim ***** válasza:

Én egyetértek veled, de szerintem erre másoktól ne számíts. Az is egy megfigyelés, hogy ezen az oldalon, ha valamit általánosságban leírsz, amit te, vagy mások megfigyeltek, akkor az mindenki szerint hülyeség, mert tudnak rá mondani egy vagy két ellenpéldát. Pedig ha nem látták volna, hogy valaki ezt állítja, és esetleg ők maguk figyelik ezt meg, akkor nekik is feltűnt volna ez az összefüggés.

De különben én is megfigyeltem már ezt a saját ismerőseim között, hogy van mondjuk sok olyan, aki 20-30 év között van, és a műveltebbeknek, tájékozottabbaknak, kulturáltabbaknak Gmail-es címük van (tehát az olyanoknak, akikkel pl. lehet beszélgetni közéletről, politikáról, irodalomról, történelemmel is tisztában vannak jobbára, stb., tehát rendelkeznek némi általános műveltséggel), míg vannak azok, akiket általában véve nem érdekel más (és a hangsúly azon van, hogy tényleg nincs MÁS ezeken kívül, nem az, hogy ezek is fontosak nekik), mint a diszkó, a csajozás/pasizás, az autók, motorok, műkörmök, illetve az ismerősök kibeszélése; na és nekik rendre freemail-es vagy citromail-es, esetleg még vipmail-es címük van. Szóval igen, én látok összefüggést.

Az oka amúgy többek közt az is lehet, hogy az utóbbiak maximum a barátaikkal, családtagjaikkal folytatnak üzenetváltást, erre megfelelnek a közösségi oldalak is, hiszen erre (is) találták ki őket. Az előbbiek viszont hivatalosabb levelezéseket is lebonyolítanak, amihez már egy megbízhatóbb szolgáltatót választanak, még ha korábban esetleg nekik is volt freemail-es címük, de aztán váltottak a jobbra.

2011. febr. 25. 14:11
 14/18 anonim ***** válasza:
Nekem például citromailes címem van, tanár vagyok egy egyetemen. Könnyen lehet, hogy azért van a tanároknak gmailes címük, mert a googlét többen látogatják, és így többen ismerik meg a levelező szolgáltatást, mint a freemail... Tehát aki nem netezett már 5 éve is, esetleg csak egy éve van fiókja, az egyértelműen olyat választ, ami magában foglal egy rakás pluszt is (keresések tárolása...) Míg, akik régebben is intézték az ügyeiket a világhálón, nem akarnak mindenkinek akit csak ismernek, küldeni egy levelet, hogy "az új címem xy) mert így is megfelel. A neveket pedig gondolom azért furcsállod, mert az internet azért viszonylag késői találmány, és a művelt embereknek hajlott már a koruk, míg a fiatalon választott nevek megmaradhatnak felnőttkorban is azoknál, akik most évek óta használják.
2011. febr. 25. 14:26
 15/18 A kérdező kommentje:
Köszi !!! :)
2011. febr. 25. 14:41
 16/18 anonim ***** válasza:

próbálj meg erre a weboldalra, fórumra, gmail-es címmel regisztrálni:

[link]

ezt aválaszt kapod, ha kitöltöd (csak a kitöltés után!)

"A fórum adminisztrátora kitiltotta ezt az email szogáltatót. Adj meg

másik emailcímet."

/pedig úgy tűnik, első látásra megérné regisztrálni, a letölthető sokrétű tartalom reményében.../

(ezért jó, ha van az embernek, kamu, frimailes és citros címe is! az ilyen és hasonló oldalakon nem előnyös megadni, egy jónevű szolgáltatót)

2011. febr. 25. 17:26
 17/18 A kérdező kommentje:
Szerintem a legtöbb embernek van "másik" email-címe :)
2011. febr. 25. 18:04
 18/18 anonim ***** válasza:

Na ná, hogy van :) Nekem még most is megvan az első, freemailes címem, csak pl. azt utálom benne, hogy ha x ideig nem nézem meg, akkor mindent töröl, ami ott volt. Szóval pl. életem első fogadott e-mailjét nem is tudom már megnézni, mert a freemail törölte a fiókom tartalmát már több ízben is, mert nem nézem elég gyakran.

Citromail-es is volt, meg még sok másik is, de azok egyszerűen mindenestül törlődtek. Én azért váltottam a gmail-re, mert a többi szolgáltatónál megesett, hogy nem kaptam meg a leveleimet, pedig egészen biztosan el lettek küldve. Ha jól emlékszem, 2007 óta van meg a mostani címem. De nagyon bosszant, hogy ugye előtte több szolgáltatót is végigpróbáltam (citromail, vipmail, gportal - nem tudom, hogy ez még létezik-e egyáltalán, de ott is volt fiókom), és ezek a fiókok véglegesen törlődtek, mert kb. egy évig nem használtam őket, pedig utólag meg akartam nézni pár kapott levelet, amikről csak utólag derült ki, hogy fontosak voltak, de hát ugye már nem tudok hozzáférni. Na most ez már milyen?

2011. febr. 25. 20:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!