Melyik böngészőt használjam?
már mindegyiket kipróbáltam ami népszerű:
chrome,opera,firefox
nekem hp pavilion dv5-ös laptopom van!
A Firefox a legjobb, mert azon van normális AdBlock Plus. Bár létezik Chrome-ra is, de ott fele annyit se fog meg, mint a Firefox-ban.
Másik fontos szempont, hogy a Chrome elég bénán illetve néha sehogy sem kezeli a letöltésvezérlőket. Én személy szerint nem szeretek FDM-et használni, ami bár éppen működik a Chrome-ban, de kényelmetlen a használata.
Nálam az Opera is az ABP miatt esik ki, mert arra meg nem is létezik. Én internetezni szeretek, nem reklámokat nézegetni. Amúgy a böngésző jó lenne, csak ez a hiányosság elég fájdalmas benne.
Az Internet Explorert ne is említsük, mert az úgy genny, ahogy van.
"Na mi a baj már a IE-el?"
Ronda, lassú, sok dolgot hibásan jelenít meg, szintén nincs ABP, MS termék, és olyan hülye neve van, még ragozni sem tudod rendesen.
Chrome-ot használok, de előtte sokáig FF-em volt.
Ami hiányzik az FF-ből, az tényleg az Adblock Plus, meg az, hogy ott ha bezártam az FF-et a letöltés egy kis ablakban akkor is ment (bár gondolom az is fogyasztott minimum annyit, mint a chrome).
Viszont ez a 2 dologtól eltekintve semmivel sem mondanám jobbnak az FF-et, az kimondottan zavart, mikor Chrome után suliba FF-et kellett használnom, hogy a fenti sávok vagy a monitor felét elfoglalták (na jó, ez enyhe túlzás, de tényleg zavar, hogy nem csak az az 1 centis csík van ott, mint Chrome-nál).
Opera is jó kis böngésző, egy ideig használtam, de nem akartam "megtanulni" azt is használni, így váltottam inkább vissza Chrome-ra.
Direkt ragoztam így,de ha te nyelvész vagy,ám legyen..
Adj légyszíves egy linket,ahol rosszul jelenít meg.
AdBlock: [link]
Lassú...hát igaz még ezredmásodpercre nem mértem,de nem tapasztalom.
MS termék...mint minden Windows.
Nos, érdekes ötlet direkt rosszul ragozni. Kiejtéstől függően lehet IE-vel vagy IE-rel. Más nem.
(Amúgy nem vagyok nyelvész, csak van egy kis grammar nazi beütésem. Nevezzük igényességnek. :P)
Linket ugyan nem adok, de ha belenézel az iecompat.dll-be, akkor ott lesz egy pár cucc. Az egész compatibility view dolog egy vicc.
A linkelt holmi egy másfél éve halott fejlesztés. Még a Chrome-hoz írt AB-hoz sem mérhető.
Lassúság alatt nem a weboldalak megjelenítési sebességére céloztam, inkább arra, hogy milyen gyorsan nyit meg új ablakot/fület/stb. A memóriaigénye is nagy, bár ez a Firefox-ra is igaz.
És igen, a Windows is MS termék, ez kétségtelen. Amint lesz olyan alternatíva, ami 100%-ban helyettesíteni tudja, rögtön próbálkozom majd vele. Amíg monopol helyzet van, addig erre nincs lehetőség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!