Ruotert szeretnék használni a vodás mobil netemmel, elbírja? 7,2 Mb/sec a sebessége a netemnek.
hogy gondoltad ennek a megvalósítását?
USB modemet bedugod a routerbe és az osztja szét a netet mint egy sima vezetékesnél?
megoldható, de készülj fel hogy nem lesz egyszerű.
Hát van az asztali gépem és ,hogy ne kelljen a másik géphez állandóan kihúzni és átdugni a modemet.Erre gondoltam,hogy megoldható-e routerrel.
Én nagyon tájékozatlan vagyok ebben.Holnaptól 2 gépre kellene ,az enyémre és egy laptopra egyidőben.
1) A szép megoldás veszel 1 USBs, openWRT által támogatott routert (pl: [link] és keresel egy embert aki összehozza neked.
2) Megmondod, hogy milyen OP rendszer van a gépeden és alaptopon. Egyikbe bedugod a netet a másikkal meg rákapcsolódsz (ehhez kell tudni hogy milyen OP rendszered van). Viszont így mennie kell annak a gépnek amelyikben a modem van, ha a másikról netezni akar valaki.
Windows,xp,ezek vannak az asztalin és a másikon is-de azt most nem tudom pontosan.-
Akkor ezt jól értem,hogy az asztaliba megy a modem az alatta lévő lukba dugom a routert és mehet?
És ennyi?
hát nem teljesen.
laptopnál a hálózati beállításoknál kell vacakolni.
hozzá kell adni 1 új kapcsolatot és van valami olyasmi, hogy egy másik gépen keresztül csatlakozol a netre. (nem emlékszem pontosan, hogy hogyan volt XPnél)
meg jelenleg neked nem is kell router. egy kereszt kötésű UTP kábel bőven elég.
jó tudni, hogy ilyen is van.
kicsit egyszerűbb így...
Köszönöm,ez is jó!
A kereszt kötésű UTP kábel biztos olcsóbb lenne.
Ezt úgy látom 14.900. a vodafonnál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!