Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Ha én még nem generáltattam...

Ha én még nem generáltattam az AI-val semmit, akkor digitális analfabéta vagyok? Mert mintha néhány Telekom reklám ezt sugallná mostanában...

Figyelt kérdés
tegnapelőtt 07:46
A kérdező szavazást indított:
Azért valamit már illett volna
Határeset
Egyáltalán nem ezen múlik.
5 szavazat
 1/7 anonim ***** válasza:
27%
Igen.
tegnapelőtt 07:49
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
A Telekom erőlteti az újdonságait, akkor is ha nem akarják. Például a nagymamám nem akar okostelefont.
tegnapelőtt 08:16
 3/7 Kólauborkával ***** válasza:
36%
Analfabéta nem is, minden esetre ezen a téren nem haldsz a korral. Nek azt mondom, hogy az AI az isten, de azért elég hasznos eszköz sok probléma megoldásában. Én pl.: a divatot távolról sem követem.
tegnapelőtt 08:34
 4/7 anonim ***** válasza:
Nem, viszont ha neked abból a reklámból ez jött le, akkor a szövegértési képességeiddel gondok vannak.
tegnapelőtt 09:11
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

A reklám egyébként nem ezt mondja. Hanem azt, hogy:

- A "mesterséges intelligenciával" rengeteg dolgot meg lehet csinálni, mind jó, mind rossz dolgokat.

- Ahhoz, hogy ezen veszélyek ellen hatékonyan tudj védekezni, szükséges némi informatikai alaptudás.

- Illetve kimondja azt a tényt, hogy a lakosság negyede alapvető IT-ismeretekkel sem rendelkezik. Ennek a mondatnak semmi köze az MI-hez, hanem kimondja azt a tényt, hogy a lakosság negyede a legalapvetőbb feladatokat sem képes digitális eszközön elvégezni. (Illetve van egy olyan üzenete is a reklámnak, hogy még talán ennél is rosszabb, amikor ugyan képes ezt-azt csinálni, pl. a kisunoka fürdetős képeit kipakolni nyilvánosan Fb-ra, de egyáltalán nem látja át ennek a veszélyeit.)

tegnapelőtt 09:16
 6/7 A kérdező kommentje:

#5 Nem pont arra a reklámra gondoltam, van most pl. "lakossági felmérés" is, hogy lépjen előre, stb. A végén, amikor az AI generálásról van szó, marad néhány ember, aki még nem csinált olyat, és akkor mondja, hogy a lakosság negyede. Talán nem így értették, de ez jön le belőle. Persze a reklám baromság, mert ha más sorrendben olvassák fel, mások, vagy éppen senki nem maradt volna a helyén.

[link]

tegnapelőtt 10:11
 7/7 anonim ***** válasza:
Ne nézz reklámot.
tegnapelőtt 14:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!