Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Igaz az,hogy az ncore torrent...

Igaz az,hogy az ncore torrent oldalon csak bizonyos torrent letöltőket fogadnak el és csak is régebbi verziókat?

Figyelt kérdés
Van egy ismerősöm aki szinte mindenben maradi sehogy sem akar haladni a korral ő μTorrent letöltőt használ és nem is új verziót hanem régit mert azt mondja a torrent letöltő oldalon nem fogadják el az új letöltő cuccokat csak a régieket és csak ezt az egy fajtát.Mennyire igaz ez?Mindenben ilyen agyatlan dvd írü programban is csak pl régebbi nerot-t használ és csak is expresset mert a simához szerintem hülye és azt mondja az nem jó.

febr. 17. 12:53
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
82%
Az uTorrent egyáltalán nem ajánlott, se régi, se új verzió. A qBittorrent legtöbb verziója elfogadott. Ő fog szopni ha majd szembe jön vele egy 64 MB szeletméretű torrent amit nem fog tudni betenni a kőkorszaki kliensbe.
febr. 17. 13:12
 2/15 anonim ***** válasza:
72%

Az alábbi lista azon kliensek nevét, verziószámát tartalmazza, melyek használata AJÁNLOTT! Minden ettől eltérő verziószám, klienstípus megnöveli a kockázatát a félrejelentésnek.

• qBittorrent 3.3.16 (Windows 7, és azelőtti OS esetén), 4.2.5, 4.3.3, 4.3.9 (illetve minden újabb stabil kiadás)

• btgdaemon 0.9.x

• btpd 0.13

• Enhanced CTorrent (dnh3.2)

• rTorrent 0.9.8 és újabb verziók (libTorrent 0.13.8) (Új!)

• Deluge 1.3.3

• Halite 0.3.3

• Transmission 2.82

(libtorrent-rasterbar >= 0.15.x)

Figyelem!

• qBittorrent esetén a Beállításokban a Bittorrent fülön be kell állítani a torrent ütemezőt (vagy kikapcsolni), mert alapból alacsony az egyszerre seedelhető torrentek száma (3db)!

Aki ezt elmulasztja, annak az Aktivitás menüjében 3 torrent kivételével a többinél Stopped jelzés lesz látható, és a seedidő ezeknél nem csökken.

• Vuze -és az azon alapuló kliensek esetén ne felejtsd el beállítani az alábbi funkciót (A beállításhoz szükséges a Felhasználó felület fülön a Felhasználó jártasságát legalább Haladóra állítani):

Eszközök -> Beállítások -> Várósor -> Készforrás -> Automatikus indítás -> Minden befejezett torrentet automatikusan indítson el 0 ügyfél esetén

Ha ez nem kerül beállításra, 30 perc tétlenség után leállítja azokat a torrenteket, amelyeken épp nem volt aktív letöltő, eredménye ugyanaz, mint qBittorrent esetén (=Stopped státusz).

Ismert hibás verziók:

• qBittorrent 4.5.0 és 4.5.1 WebUI for Windows verzió (Új!)

Egy biztonsági rés lehetővé teheti a támadók számára, hogy hozzáférjenek a számítógépeteken lévő fájlokhoz. Ha engedélyeztétek a WebUI-t, javasolt azonnal frissíteni a klienst a 4.5.2 verzióra.

• μTorrent 3.6

Nem kompatibilis az oldallal, nem működik vele a letöltés, használata az oldalról való kitiltást eredményezheti!

• rTorrent 0.9.7, 0.9.6 és korábbi verziók

Több kliens használata esetén téves adatokat küldenek a trackernek, használatuk az oldaról való kitiltást eredményezheti!

• qBittorrent 2.8 széria: Használata nem javasolt. Memóriát eszik, elfogyasztja amit lehet. Ezen kivül fals I/O hibákat szór.

• qBittorrent 4.0.* széria és v4.1.0: A libtorrent hibája miatt helytelen a feltöltés elszámolása az Aktivitás menüben. A 4.1.1 verziótól kezdve helyesen működik.

• Vuze: 4.6.0.2; 4.9 bugos, rosszul számol. Használata az oldalról való kitiltást eredményezheti!

• μTorrent 3.3 verzió: Folyamatosan szétkapcsol, aktivitás nem működik rendesen. Emellett induláskor gyakori összeomlás

• μTorrent 3.4 verzió: Használata nem javasolt. Memóriát eszik, elfogyasztja amit lehet. Emellett induláskor és RSS frissítésnél gyakori összeomlás

• μTorrent (és BitTorrent 6.0-tól): Külső weboldalakba ágyazott szkriptekkel privát információkat szerezhetnek meg támadók, a fejlesztők egyelőre nem adtak ki érdemi javítást (bővebben)

• μTorrent (és BitTorrent 6.0-tól): Nem megfelelő leállítás mellett (ami egy szimpla szabályos újraindításnál is megtörténik) a resume.dat sérülése miatt az összes betöltött torrent folyamat eltűnik a kliensből

• μTorrent (és BitTorrent): Nem képes kezelni a 8MB feletti szeletmérettel rendelkező torrenteket; 8MB szeletméret mellett nagyobbb méretű torrentek esetén (>100GB), összeomlik, I/O hibákat szór.

• μTorrent és Bittorent Webes kliensek: állandó seed hibák, eltűnő torrentek, sebezhetőség

• Transmission 2.*-tól, μTorrent: Ha nem általatok letöltött torrentek jelennek meg klienseitekben (más passkey), azonnal értesítsétek a Staff-ot a Helpdesk menüben! A megjelenő torrenteket (amennyiben nem tartalmaznak futtatható fájlokat) ne töröljétek, a kliens internet kapcsolatát haladéktalanul tiltsátok le.

A rengeteg hiba, illetve az adatok sebezhetősége miatt μTorrent és BitTorent (vagyis a Bittorrent Inc.) klienseinek használatát semmilyen formában nem ajánljuk.

Operációs rendszer szerint:

(Kiteszteltségi sorrendben.)

Windows: qBittorrent, Vuze, Halite

Linux: rTorrent, Deluge, qBittorrent, Vuze

MAC: Transmission, Vuze

Telefonok/tabletek: Jelenleg nincs ajánlott kliens (tTorrent-el van a legkevesebb probléma; azonban ezen eszközök NEM alkalmasak torrentezésre, használatukból eredő szankciók /letöltésmegvonás, kitiltás stb/ miatt ti vállaljátok a felelősséget.)

Felhívjuk figyelmeteket, hogy beta, alpha, git/svn verziójú kliensek használata sosem volt és soha nem is lesz támogatott az oldalon. Az ilyen klienseket csakis saját felelősségre használjátok, mivel nagy a valószínűsége, hogy hamis adatokat küldhet.

A régebbi verziókat, melyek már ki lettek írva erre a lapra, lehet használni, amennyiben azok kifogástalanul működnek.

febr. 17. 13:18
 3/15 A kérdező kommentje:

1/

Én mondtam neki,hogy ez egy fos program de ő mindenben maradi én anno mikor tele lőtték reklámmal váltottam qBittorrent-re és nem bántam meg sőt kérdeztem is magamtól miért nem előbb.

febr. 17. 13:36
 4/15 anonim ***** válasza:
74%
Mondjuk nem azért, de ha valami működik, az adott célra használható, akkor minek mániákusan váltani csak azért, mert "van újabb"? Az nem maradiság, hogy az ember nem cseréli le azt, ami egyszer már bevált.
febr. 17. 14:13
 5/15 SIDLER22 ***** válasza:
0%

uTorrentről egy időben még olyan hír is terjengett, hogy kripto bányász szoftver van benne.

Nálam amúgy is evidens, hogy amiből csak lehet open source-t kell használni. Ha meg nem akkor nagyon körültekintően választok, de ez ritka mert az általános és speciális feladatokhoz is kb 99%-ban van open source szoftver.

A haverod egy időtmúlt szoftvert használ, aminek:

- nem ismerjük a forráskódját, tehát valójában nem tudjuk, hogy a motorháztető alatt mit is csinál

- tele van vágva reklámmal

- és még elég rossz hírek is terjednek róla.

Nem tudom mi indokolja, hogy "van egy program/verzió ami újabb és jobb mint a mostani, de én inkább maradok a réginél mert..." miért? Mert mazohista a haverod? Vagy lusta feltelepíteni egy másik progit?

Egyébként egy Linksys WRT1200AC teljesen átlagos routerről seed-elek Transmission 4-es klienssel.

Furcsa módon teljesen jól működik.

CD-t meg faterom kocsijába szoktam kiírni k3b-vel, hogy tudjon zenét hallgatni. Nem a szent Néró Szexpressz Börning CéDé rom és mégis jól működik. Na, erre mi a magyarázat? Szerencsém van?

Kérdezd meg tőle, hogy amúgy van-e bármilyen logikus magyarázata arra, hogy 10 évvel le van maradva az IT trendektől.

Lusta haladni a korral?

Esetleg az ösztönök dolgoznak benne? (Van amúgy komolyan egy ilyen evolúciós maradvány az emberben, hogy amit megszeret, azt sokszor nem hajlandó elengedni.)

Esetleg azóta sátán uralja a számítógépeket?

febr. 17. 14:19
 6/15 A kérdező kommentje:

4/

Szóval akkor maradhat a 15 éves vagy öregebb íróprogram meg az ugyan ennyi idős torrentező?És mi van ha ezek előnyükre fejlődtek?

febr. 17. 14:56
 7/15 A kérdező kommentje:

5/

Fogalmazzunk úgy,hogy sajnos buta.

febr. 17. 14:57
 8/15 A kérdező kommentje:

5/

Alig bírtam rábeszélni arra is,hogy a már halódó 2008-as gépét egy jóval frissebbre cserélje le.Kemény menet volt ez is kicsit idegileg is felbaszott párszor,nagyon értetlen.

febr. 17. 15:10
 9/15 SIDLER22 ***** válasza:
Az, hogy egy gépet lecseréljen újabbra én sem feltétlen tudok egyet érteni. A programok frissítése ingyenes és jobb lesz tőle az életed. De egy gép cseréje pénzbe kerül. Amíg egy gép menthető és az adott felhasználónak jó addig használni kell. Ha már lassú és nem is lehet vele mit kezdeni akkor kell cserélni. Egy szoftverhez máshogy kell hozzá állni.
febr. 17. 15:43
 10/15 anonim ***** válasza:
65%

μTorrent 3.6

Nem kompatibilis az oldallal, nem működik vele a letöltés, használata az oldalról való kitiltást eredményezheti!

Érdekes, hónapok óta használom és nincs vele semmi probléma...

febr. 17. 16:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!