Hogy csatlakozhatok rá a wifi routeren egy másik portra? több lenn
Tehát az van, hogy most kötöttünk be telekomos internet+tv-t, amik wi-fin fogják a jelet, viszont nem elég erős a jel (emeletes ház), és sokszor kiír hibát, megáll a kép, egy kattintással helyrehozható ugyan, de nagyon zavaró hogy naponta megáll kb 10x is.
Azt mondták telekomnál hogy az emeleten lévő tv-t kell 2.4 GHz-re rácsatlakoztatni, és a lentit az 5 GHz-re és így talán jó lesz.
Tehát hol lehet ezt megcsinálni? Van ez 192.168.1.1 amit böngészőbe beirod előjön a router menü, itt lehet? vagy kábelokat kell átdugdosni? vagy más?

A router menüben lehet beállítani, hogy milyen wifi hálózatokat kezeljen. Ha itt bekapcsolod a 2,4 és 5Ghz-es hálókat, akkor mindkettőt hirdetni fogja, és a hálózatok listájából a megfelelőre kell csatlakozni.
Mivel vezeték nélküli hálózatról van szó, a kábelekkel nincs teendő.
A gyenge jelen ez sem biztos hogy segíteni fog, ezután már csak valamelyik áthelyezésével lehetne javítani, vagy kábelezés kialakításával, vagy jelerősítők beiktatásával.
Igen, vezetékekkel lesz, de nem tudom mikor jön a technikus, és a telekomos ügyintéző javasolta ezt a gigaherzes módszert.
Leírnátok pontosan mit hogyan hol kell? meg honnan tudom melyik tartozik fenti illetve lenti tv-hez? ilyenek vannak a wireless szekcióban: 4 tétel, 2 zöld 2 szürke. A zöldekre vannak felcsatlakozva a 2 tv, egy 2.4 Ghzes és egy 5 ghzes, a szürkék meg a guest

A routereden gondolom alapban mindkettőnek azonos az SSID-je a 2.4 és az 5 GHz-nek is. Ha eltérőt adsz, akkor egyértelműen tudod csatlakoztatni az eszközeid.
Azt viszont nem tudom mennyire kezeli rosszabbul, ha mondjuk a laptopoddal rohangálsz és az 5Ghz-es területről átmész oda, ahol már csak a másik érhető el, ahhoz képest, mintha egy SSID-je lenne mindkettőnek.
5-ös: hidd el, elrontanám, meg sztem nem mindenkinél van otthon olyan fogó
Amugy azóta már voltak a technikusok, bevezették a kábelt, tehát elvileg mostantól jó már

Aki tele van lével, az technikusozzon orrba szájba. De a legtöbb esetben a kiszállási díj többe kerül, mint az összes hozzávaló ára, amiért te is meg tudod csinálni. És akkor még semmit nem csináltak, csak ott vannak nálad.
Most egy krimpelő fogó is van vagy 1500 Ft, ami alkalmi használatra örök élet+1 év.
Én azt gondolom, hogy egy férfi embernek érteni kell ehhez-ahhoz. Nehogy már egy csaptelep vagy egy mosogató szifon cseréhez is technikus kelljen.
De lassan ott tartunk, hogy egyeseknek egy kerékcsere is feladja a leckét az autójukon.
Aki akkora eszetlen nagy király, hogy annyi idő alatt megkeresi azt a pénz a munkahelyén, mint amennyi idő alatt kihúzna 2 UTP kábelt, annak még azt mondom OK. Bár nem csak pénzt lehet vele spórolni, ad az embernek egyfajta sikerélményt is, hogy ne igen, ezért sem kellett könyörögnöm senkinek és nem is kellett várnom senkire.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!