Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Hogy tudom ellenőrizni, hogy...

Hogy tudom ellenőrizni, hogy az internetem NAT-olva van-e?

Figyelt kérdés
ma 12:05
 1/1 anonim ***** válasza:
55%

A szolgáltatótól kapott, modemmel egybeépített routerben, vagy ha a saját routered közvetlenül kapcsolódik az Internetre (tehát vagy nincs szolgáltatói eszköz, vagy a szolgáltatói eszköz szimpla modemként és nem routerként funkcionál) a routeredben, annak webes beállító felületén a WAN interfész úgynevezett publikus, Internet irányából látható IP-címének meg kell egyeznie a weboldalak által látott publikus IP-címmel (ez utóbbit ellenőrizheted például a [link] oldalon).

Ha ez a két IP-cím nem egyezik, akkor a szolgáltató (Cg)NAT-tot alkalmaz.

De azt is megcsinálhatod, hogy fogod az előbb említett, a weboldalakról kívülről látható IP-címed (amit például a [link] oldal is lát), majd nyitsz egy parancssort (Windows alatt cmd: [link] ), és ott a megnyíló ablakba kiadod az alábbi parancsot (tracert: [link] ):

tracert <publikus IP-cím>

ahol a <publikus IP-cím> helyére a már említett IP-cím kerül.

Ha a kimenetként két sort kapsz, akkor NAT mögött vagy.

Ha egy sort, akkor nem.

Via: [link]

De léteznek erre a célra külső webapplikációk is:

[link]

[link]

ma 12:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!