Minecraft vásárlás elött állok, melyiket vegyem?
Sziasztok,
Elnézést előre is de nem vagyok otthon ebben a játékban :)
Kisfiam 6 éves és nagyon megy most a Roblox és a minecraft, robloxon belül a minecraft annyira tetszik neki hogy meg szeretném venni az "eredetit" csak nem tudom hogy hogyan is működik és mi mire épül.
Na szóval a kérdéseim:
Hol vegyem? Jól sejtem hogy ezt steam re nem lehet megvenni?
Ahogy látom van sima minecraft és van minecraft dungeons és van minecraft legends ezek valami kiegészítők lehetnek vagy komplett új játékok amihez nem kell a sima minecraft?
Itt a kérdésem hogy ha megveszem az elvileg legújabb Legends et abban benne van a sima minecraft és a dungeons is? vagy mind 3 at meg kell venni ha egy teljes kollekciót akarnék?
Ezeken belül is van sima játék olcsóbbért és van delux verzió drágábbért
megéri azt megvenni?
Azthiszem régen ez divat volt pl starcraft meg warcraft nál hogy amikor kijött a kiegészítő akkor abban már az alapjáték is benne volt.
Tök jó ki játék ez a minecraft és teljesen be van zsongva így meg szeretném venni csak nem akarom elszurni.
Köszönöm a válaszokat!
Gépen, vagy telón/tableten szeretné játszani?
Ajánlom az ingyenest megoldást a TLauncher telepítésével. Ezzel java edition-t tud szerezni ingyen az ember. Ez modolható és az eredeti verzió, még a felvásárlás előtti. Mai napig jön az új verzió és támogatott.
A kérdésre a válasz abban, hogy dungeons, vagy melyik kell neki azt meg ő tudja. Lehet simán elég neki az ingyenes alap minecraft amiben tud építkezni, felfedezni és ilyenek. Tud ugyanúgy másokkal játszani, arra kell vigyázni ne engedd olyan szerverekre amik arról szólnak, hogy fizess fizess fizess...
Waoooooo nagyon nagyon szépen köszönöm , utána is néztem és ez még nekem is menni fog. Bőven a legjobb opció és akkor ezekszerint ez egy teljesen alap minecraft basic game azaz legal úgy értve hogy az eredeti is így néz ki?
Nagyon szépen köszönöm gyerekért indulás elött össze is rakom meglepetésnek neki ^^
Most nem akarok kiselőadást tartani, a lényeg röviden:
Volt valaki aki megálmodta a minecraftot és megvalósította. Ez volt a (mai nevén) Java edition. Utána a microsoft felvásárolta abból lett a Bedrock edition ami már nem java, hanem C++ alapú, hogy erőforrásban és platformban jobb legyen. Bár kecsegtető lehet, hogy jobban optimalizált, DE valójában a játékélmény sokak szerint a java editionban jobb ÉS attól, mert az kicsit több erőforrást igényel ugyanúgy teljes értékű játék.
Tehát a java edition sokak szemében jobb, viszont azt nem tudod androidon, ios-en játszani. Ha letöltöd az ingyenes TLauncheres verziót, akkor egy teljesértékű minecraftot kapsz és nem egy minecraft klónt! Sőt valójában ez az eredeti, van eltérés a 2 verzió között (java edition - bedrock edition), viszont mindkettőt ugyanúgy fejlesztik és egy szinten tolják. A java edition INGYEN ad lehetőséget modolásra, pl térkép mod letöltése, de még akár elérhető rá terraria és hasonló nagyobb, komplexebb mod ami nagyon megváltoztatja a játékot.
A kinézetről annyit, hogy van az alap játék ami minecraft grafikájú (mind2 verzióban), ezt shader packokkal lehet változtatni. Tehát kicseréled az eredeti kinéezetet és mondjuk sokkal szebb lesz a víz, a fák stb. Szerintem kezdésnek rakd fel a simát és max, ha kell valami a gyereknek, akkor utána keressetek erre csomagokat. A TLauncher önmagában is tartalmaz erre lehetőséget, de a netről is könnyen tudsz letölteni.
Annyira figyelj, ha a modolást szeretnéd, hogy van Fabric, OptiFine, Forge...verziók. Akkor amikor kerestek valami modot, akkor fontos a verzió + melyiket választottátok.
Pl map mod for minecraft 1.21.4 fabric
Ja és a launcherben a "Játék indítása" gomb mellett van a "TL Mods" gomb.
Hát nagyon megvan csinálva ez a TL és most már így látom is a moddos részt az is benne van... nagyon durva és nagyon köszönöm ezt a gyorstalpalót is!!!!
Nem tudom hogy mit ronthattam el de a játék gyönyörűen elindul de amikor elkészítem a világot akkor miutánt betölt kidobja ezta hibát.
Illetve ha többjátékosra megyek akkor meg csak teker a szerverkeresésnél és csak teker teker..
Próbáltam más verziót is mint a forge és régebbi de az is ugyan ez..
Mit szurhattam el?
A szerver keresésnél a helyi szervereket keresi (amik ugye nincsenek valószínűleg). Oda fel kell venni neten levő szervereket ahol tudnak együtt játszani.
Véletlen nem dobott ki az indulás után egy olyat, hogy a tűzfalon engedélyezni kellene valamit? Tehát a windows egy új ablakban az alkalmazásra hivatkozva.
Most direkt felraktam a legújabb verziót, nekem a csatlakozás ment.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!