Port Forwarding Telekomos routeren?
Vásároltam egy Synology NAS-t. Minden jól működik, hálózaton belül elérem, QuickConnect-el hálózaton kívül is, viszont QuickConnect-el nem tudom hozzáadni a Windows Intázőben hálózati meghajtóként (hálózaton belül ez is szuperül működik).
Az utánnajárásaim alapján porttovábbítást kell beállítani az útváasztón. Ez szép és jó, de nem megy.
A felállás a következő. Van egy Telekomos router, ehhez a telekomos routerhez csatlakozik egy TP-Link Archer C5. Ezt annó a telekom szerelője konfigurálta fel így. A TP-Link is, illetve a Telekomos route is szórja a Wi-Fi-t, etherneten miind a kettőn van internet elérés értelem szerűen.
Azonban a TP-Link felületét nem bírom elérni, sem IP-cím alapján, sem a tplinkwifi.net oldalról. A telekom routerét elérem az IP-cím alapján, bejelentkezem és látom az összes eszközt ami a TP-Linkre van csatlakoztatva, így a NAS-t is. (Párhuzamosan van hasznáva a két router).
A telekomos útválasztón a NAS-ra kattintva az ethernet fül alatt bejönnek a beállítások, itt van a lehetőség: "Port Forwardin".
Beállatom a nevét, meg hogy FTP, a többit ő beállítja magának, majd rányomok az Add "gombra" és kidob, vissza a bejeletkezéshez, azonban itt nem enged bejelentkezni arra hivatkozva, hogy egyzserre csak egy felhasználó lehet ben a routerben. Várni kell amíg lejár a munkamenet, vagy restart. A Port Forwwarding nem marad meg.
Felhívtam a telekomot, ott a "műszakis" kolega azt mondta, hogy ez nem az ő hatáskörük, keressek egy informatikust.
Valaki csinált már ilyet, vagy hogyan kéne nekiállja, honnan induljak? Miért nem érem el a TP-Linket, ha eggyáltalán ott kell valamit állitsak?
Előre is köszönöm.
Okés. Most FTP-vel már úgy ahogy elérem... de ha már két mappánál többe nyitok meg PORT hiba van.
Mi kell ahhoz, hogy hálózati meghajtóként lássam (ne kelljen letölteni a gépre a file-t, hogy megnyissam) a windowsban?
Hogy jön ide a Portforward?
Ha nem így van beállítva a hálózatod az gond: [link]
Ftp helyett miért nem win mappamegosztást (smb) használsz?
A PORT hiba valószínűleg attól van, hogy a passive mód nem megy jól (ahhoz nem elég egy 21-es port forward).
Hálózati meghajtóként smb/cifs megosztással kell csinálni, de nem annyira életbiztosítás a 445-ös portot a net felől láttatni. Én VPN-t csinálnék a router-en (ha tudja), és akkor eléred távolról, mintha csak otthon lennél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!