Hogyan lehet igényesen megoldani egy kábelcsatornán át a padlásra felfutó utp vezetékek elvezetését?
A probléma a következő: van 4 UTP kábel ami a telekom routerből egy kábelcsatornán keresztül felfut a padlásra.
Skiccelt képpel illusztrálva (piros-isp router, kék-kábelcsatorna, világoskék-szobafal, sárga-padlás, fekete vonal-utp kábel, fekete kör-kifúrt lyuk):
Már így is elég zsúfolt a kábelcsatorna - ez még nem is lenne baj mert lehet nagyobb kábelcsatornát feltenni amiben több kábel fér el - de sajnos minden egyes utp kábel miatt egyre nagyobb és nagyobb lyukat kellett fúrni a plafonba (a padláson) ami szerintem nem jó megoldás.
A mostani legfőbb probléma (és kérdésem ihletője), hogy már egy 5. utp kábelre is lenne szükség. Ehhez nyilván kelleni fog egy switch is, hiszen a telekom router 4 portos.
Lehetne egy kábelt is felvinni a padlásra ami egy fent elhelyezett switch-hez csatlakozik és az osztja szét a többi helyre, de jogos aggályom, hogy nyáron az 50-60 fokban (meg alapból is) egy padláson eléggé tűzveszélyes egy switch-et tárolni.
Padláson ráadásul por is van (üveggyapot is) ami ellensége bármilyen eszköznek.
Ha pedig a szobába teszem a switchet akkor ugyanott vagyok a sok felfutó kábellel.
Nincs erre valami igényes, könnyen kialakítható megoldás/eszköz amivel nem kell minden egyes kábel miatt nagyobb lyukat felfúrni és esetleg jobban lehessen menedzselni a kábelkiosztást?
#5: Otthoni kialakításra gondolok.
"Ipari környezetben húznak max ennyi kábelt tetőre"
Ezek szerint akkor az én 3+1 db kábelem amit eddig a padlásra húztam fel (és a +1 amit még szeretnék) az már kontár munka?
2 kamera+PC+kábel a wifi routernek, így néz ki a kábelezés (mind a 4 megy fel a padlásra (90+30 négyzetméter a két épületrész):
Hogy lehetne akkor igényesebben megoldani, ha igazából mindegyik eszköz igényelné az ethernet kapcsolatot hiszen úgy mindenféleképpen stabilabb/gyorsabb?
Ti hogy alakítanátok ki, hogy ezek az eszközök egy praktikus és gyors otthoni hálózatban legyenek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!