Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Ugyfelkapu+ igénylés?

Ugyfelkapu+ igénylés?

Figyelt kérdés
Tegnap igényeltem ugyfelkapu+-t. Ha jól értelmeztem,akkor nem kapok meg egybol a "profilt",hanem ez csak az igénylés volt. Azt is irta a végén,hogy igénylés leadva. Ha így van,akkor mennyi idő,míg aktív lesz a profil?
jan. 1. 19:34
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

Ez nem túl szerencsés megfogalmazás a részükről. Ha végigmentél a regisztráció lépésein, beolvastad a QR-kódot, és beírtad a generált kódot ahol kérték, elmentetted a törlőkódot, és ezzel minden lépés sikeresen teljesült, akkor a regisztráció készen van és az Ük+ hitelesítés aktív onnantól kezdve (annyira, hogy kizárólag azzal tudsz belépni ezentúl).

Már most megpróbálhatsz bejelentkezni vele pl. a magyarorszag.hu oldalon, vagy amit használni szoktál (EESZT, stb.).

jan. 1. 19:44
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

Megjelenik egy ablak, ahol azt írja: " a párosítás sikeres "

Volt ilyen?

jan. 1. 21:00
 3/14 A kérdező kommentje:
Igen,kiirta a parositast is,viszont a jelszavammal és emailemmel egyelőre nem akar belepni.
jan. 1. 21:22
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

Ha sikerült a regisztráció, akkor nem is fog. Azért kétfaktoros a hitelesítés, mert a telepített autentikátor alkalmazásban pörgetett 6 számjegyű kódot minden egyes belépésnél meg kell adni.

Tehát megadod a nevet + jelszót, utána egy következő lépésben kéri ezt a számkódot. Itt ne a jelszavadat add meg újra, emiatt nem enged be.

jan. 1. 21:25
 5/14 A kérdező kommentje:
Jól értem,hogy a digitális állampolgár alkalmazásban küldenek egy kódot? Viszont ahhoz,hogy ott reggeljek, ahhoz meg be kell mennem személyesen letrehozatni?
jan. 1. 21:30
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

4

Aki regisztrált dáp ra annak hiába a sikeres ük+ regisztrációja, nem fog tudni azzal belépni..

jan. 1. 21:33
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

Nem, kevered a kettőt. Az Ügyfélkapu+ és a DÁP nem ugyanaz. Ha Ügyfélkapu+ regisztrációt csináltál, akkor a Google Authenticator-ba be kellett olvasnod a QR-kódot. Azután ha megnyitod, akkor egy 6 számjegyű kódokat cserélget az alkalmazás fél percenként.

Ezt a képernyőn lévő kódot kell bejelentkezéskor megadni, amikor a kódot kéri (név és jelszó megadása után).

jan. 1. 21:34
 8/14 anonim ***** válasza:
Nem keverem.
jan. 1. 22:16
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
Tudom, nem neked írtam. 1 perc különbséggel küldtük be, nekem több idő volt a hosszabb szöveget leírni. Nem láthattam mit írtál, míg én a szöveget szerkesztettem.
jan. 1. 22:21
 10/14 A kérdező kommentje:
Ja,hogy az a hitelesítő alkalmazás küldi a kódot. Köszönöm szépen,én regisztrálás után le is toroltem😅
tegnapelőtt 00:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!