Miért nincs internet, ha fúj a szél?
Mert elfújja a szél a biteket :D
Valószínű valahol sérült a légkábel és ahogy lengedezik a szélben, hol érintkezik, hol nem, esetleg rövidre záródik.
Ezzel sok mindent nem tudsz csinálni, jelentsd be minden egyes alakalommal, előbb-utóbb talán megcsinálják.
Milyen technológiájú Internetről van szó?
KábelTV-s, ADSL, optika, mikrohullám, mobilnet?
Látatlanban gyanítom légkábeles (oszlopról bevezetett) rendszerről lehet szó, és amikor jön a szél megrángatja a kábelt, ami kontakthibát okoz, ami folyományaként megszakad a jel, így az Internet is.
Szolgáltatónak kellene szólni, de így, ünnepek táján ne számíts azonnali reagálásra.
1. ez lehetséges.
2. a technológiáról fogalmam sincs (honnan tudhatom én, mint egyszerű felhasználó?)
3. lehet, hogy bejelentem majd.
Mindenkinek zöldet nyomtam. :)
#4: "a technológiáról fogalmam sincs (honnan tudhatom én, mint egyszerű felhasználó?)"
Például leírják a szerződésben, írják a weboldalukon amikor megrendeled, látod, hogy milyen kábelt (például ha kerek, koaxiális kábelt húznak be, RF csatlakozóval a végén - [link] - akkor kábelTV, ha laposabbat, telefoncsatlakozóval a végén - [link] - akkor ADSL, ha berendezést raknak fel a háztetődre - [link] - akkor mikrohullámú, stb...)
De az "UPC-ből lett Vodafone" alapján legvalószínűbb hogy kábelTV.
De minden esetre a szolgáltató tud ezen segíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!