A Fakebook miért támogatja ilyen nyíltan a cyber-bűnözést?
Az már megszokott, hogy politikai alapon döntenek bizonyos esetekben, de a következő a sztorim, amit nem tudok értelmezni.
Feltörték pár hónapja egy ismerősöm profilját, hirtelen átváltozott nővé magyar névvel a profilon, majd pár nap múlva egy másik profilról a saját nevén ismerősnek jelölt.
Másik vonalon rákérdeztem, hogy most mi van, melyik az igazi profilja, akkor WU-on hangüzenetben mesélte, hogy a régi profilt lenyúlták, visszaigazolhatom az újat, a régit meg jelentette, és zárolták is.
A régit ezért nem töröltem, így megmaradhattak a régi üzenetek.
Most pár hónapra rá látom, hogy megint aktív a fiók, valami jobb csaj képeivel feltöltve "Kaliforniából", valszeg valami scammer banda. Jelentettem meg tiltottam is ezen a ponton a profilt.
A jelentés eredménye természetesen az lett, hogy "nem találtunk szabálytalanságot", amikor nyilván mindennek van nyoma, a bejelentkezések helye, átváltozás 50 éves pasiból 25-ös csajra... stb.
Mi ez, ha nem bűnpártolás, és mit lehet tenni?
Most bocsi, de az miért a Facebook hibája, ha az ismerősöd tojt a biztonságra? Nem törik fel senkinek a Facebook accountját. Az történik, hogy
1. Mindenhol ugyanazt a jelszót használja, ami valahonnan kiszivárgott és simán beléptek vele
2. Túl egyszerű a jelszava, amit egy szimpla szótárazással 2 perc alatt megfejtenek
3. Nem használ többlépcsős azonosítást
4. Rákattint mindenféle adathalász emailekre/üzenetekre
Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye!
2 Vagy nem tudsz 2 mondatnál többet egyben értelmezni, vagy csak szándékosan tetted az értetlent, hogy tudálékoskodhass.
Senki sem írta, hogy a feltörésért hibás a face. Megtértént, kész pont.
Neked ezen a ponton nem sikerült tújutnod a szövegértelmezésben, de segítek, hogy hol a hiba:
Jelentette a dolgot, mire egyszer felfüggesztették a profilt. Majd újraaktiválás után én is jelentettem, hogy ne tevékenykedhessen tovább, majd tiltottam, gondolva az ismerősökre, akiket ismerősök mellett nem rejtek el. Ennyi. Ezen a pontos hibádzik valami a FB-nál.
Mi az apámfaszának van lehetőség jelenteni, ha nem történik semmi nyilvánvaló esetben?
Egyébként a 4 pontodbóol kettő marhaság:
2. Túl egyszerű jelszót már sehol sem engedélyeznek.
3. Nem is nagyon emlékszem már arra az időre, amikor tudtam volna 2 faktoros azonosítás nélkül regisztrálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!