Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » A Fakebook miért támogatja...

A Fakebook miért támogatja ilyen nyíltan a cyber-bűnözést?

Figyelt kérdés

Az már megszokott, hogy politikai alapon döntenek bizonyos esetekben, de a következő a sztorim, amit nem tudok értelmezni.

Feltörték pár hónapja egy ismerősöm profilját, hirtelen átváltozott nővé magyar névvel a profilon, majd pár nap múlva egy másik profilról a saját nevén ismerősnek jelölt.

Másik vonalon rákérdeztem, hogy most mi van, melyik az igazi profilja, akkor WU-on hangüzenetben mesélte, hogy a régi profilt lenyúlták, visszaigazolhatom az újat, a régit meg jelentette, és zárolták is.

A régit ezért nem töröltem, így megmaradhattak a régi üzenetek.

Most pár hónapra rá látom, hogy megint aktív a fiók, valami jobb csaj képeivel feltöltve "Kaliforniából", valszeg valami scammer banda. Jelentettem meg tiltottam is ezen a ponton a profilt.

A jelentés eredménye természetesen az lett, hogy "nem találtunk szabálytalanságot", amikor nyilván mindennek van nyoma, a bejelentkezések helye, átváltozás 50 éves pasiból 25-ös csajra... stb.

Mi ez, ha nem bűnpártolás, és mit lehet tenni?

#Facebook #trógerek #Foslék #Cukorhegyiművek
ma 08:47
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Nem támogatja, csak nem tesz eleget ellene, de már rég kéne valami egyesített internetes törvény ilyen téren, az internetet bizonyos szinten külön világnak kéne tekinteni (de legalábbis bizonyos oldalakat), ahol külön egységesített útlevél stb kellene, de persze ez is utópisztikus dolog.
ma 09:32
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Most bocsi, de az miért a Facebook hibája, ha az ismerősöd tojt a biztonságra? Nem törik fel senkinek a Facebook accountját. Az történik, hogy

1. Mindenhol ugyanazt a jelszót használja, ami valahonnan kiszivárgott és simán beléptek vele

2. Túl egyszerű a jelszava, amit egy szimpla szótárazással 2 perc alatt megfejtenek

3. Nem használ többlépcsős azonosítást

4. Rákattint mindenféle adathalász emailekre/üzenetekre

Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye!

ma 09:38
 3/3 A kérdező kommentje:

2 Vagy nem tudsz 2 mondatnál többet egyben értelmezni, vagy csak szándékosan tetted az értetlent, hogy tudálékoskodhass.

Senki sem írta, hogy a feltörésért hibás a face. Megtértént, kész pont.

Neked ezen a ponton nem sikerült tújutnod a szövegértelmezésben, de segítek, hogy hol a hiba:

Jelentette a dolgot, mire egyszer felfüggesztették a profilt. Majd újraaktiválás után én is jelentettem, hogy ne tevékenykedhessen tovább, majd tiltottam, gondolva az ismerősökre, akiket ismerősök mellett nem rejtek el. Ennyi. Ezen a pontos hibádzik valami a FB-nál.

Mi az apámfaszának van lehetőség jelenteni, ha nem történik semmi nyilvánvaló esetben?

Egyébként a 4 pontodbóol kettő marhaság:

2. Túl egyszerű jelszót már sehol sem engedélyeznek.

3. Nem is nagyon emlékszem már arra az időre, amikor tudtam volna 2 faktoros azonosítás nélkül regisztrálni.

ma 09:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!