Miért bonyolították így túl az ügyfélkaput?
Nem tudom, de én amit láttam videót, ott nem kért ilyen kódot, ha a DÁP alkalmazás be van állítva már ( a végén van, ahogy belép).
https://www.youtube.com/watch?v=1QoI3LDaA7c
Az alkalmazás beállításánál láttam lesz valami kód, de az teljesen más, nem kéne az a kód, ami az ügyfélkapu+ -os időkód szerintem.
A hozzáférés kezelése és a regisztráció is egyszerű. Itt te mulasztottál a belépési adatok nem megfelelő tárolásával, telefoncsere során az adatok átmozgatásával és a biztonsági mentés mulasztásával, ez nem az ügyfélkapus rendszer hibája.
Androidon a Google Authenticator szinkronizálva van, úgyhogy azt látnod kellene az új telefonon is (feltéve hogy ezt használtad). Ugyanígy a regisztráció során a beállításnál kapott QR-kódot le kellett volna menteni, hogy újra be lehessen olvasni.
közben rájöttem:
magyarorszag.hu-n belehet lépni a DÁP QR olvasóval, nem kell az extra azonosító.
4, Szerinted az emberek hány %-a fogja lementeni a QR kódot? Egy ilyen weboldalt hülyebiztosra kell megcsinálni. 10en évig működött megbízhatóan a régi formátumában, semmi nem indokolta ezt az újítást. de jó, legyen.
Írjanak egy ügyfélkapu appot, amiben 2 lépcsős azonosítás van, mint egy banki app, regisztrálsz rá telefonszámmal, adtokkal stb, és megnyitod a QR- kódot, ha beakarsz lépni.
Elég lenne ha belépéskor csak a neved kérné meg egy 4 jegyű jelszót. De ha a rosszakaród megtudja ezt akkor pár milliós adósságot hozna össze neked. Vagy észre se vennéd hogy átiratta másra a házad a földhivatalban.
Akkor meg arra panaszkodnál hogy hogy engedték ilyen gyenge védelemmel, hogy csak egy jelszóval ellophassák a házad..
hogy hozna össze adósságot egy ügyfélkapun??
Ingatlant nem lehet átíratni közjegyző/ügyvéd nélkül.
Senki nem állított ilyet, hogy 4 jegyű jelszót kérjen, eddig se kért, és működött mindenféle galiba nélkül.
Részben igaza van a 6-os válaszolónak, mert bővíteni fogják az online elintézhető dolgokat, ebben lesznek olyanok is amit nagyon nem akarná, hogy más belepiszkáljon.
Illetve orvosi dolgaidba is lehetnek olyan dolgok ami igencsak magánügy stb
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!