Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » A chatGPT mennyire megbízható?

A chatGPT mennyire megbízható?

Figyelt kérdés

ma 21:27
 1/4 A kérdező kommentje:
Nem vele íratom meg a teljes munkám, csak információkat kérek tőle.
ma 21:27
 2/4 anonim ***** válasza:
Ugy tudom 43-as meghizhatosagi skalan 29-es.
ma 21:30
 3/4 anonim válasza:
20%

Felejtős.

Én biztos vagyok benne, hogy szándékosan téved, pontosabban arra van programozva.

Olvasd el ezt a beszélgetésünket: [link]

Kizárt, hogy a chatGPT tévedett. Mert ha igen, az önmagában elborzasztó lenne, alkalmatlan lenne bármire.

Ez szándékos volt a részéről. Hogy miért?

Fogalmam sincs.

ma 21:53
 4/4 anonim ***** válasza:

Azt eddig is tudni lehetett, hogy szándékosan téved.

Ráadásul van az a rossz szokása, hogy ha megkéred, hogy "mondj egy x-et, ami y", akkor alapfeltevése, hogy van olyan x, ami y, és csak ritkán mondja ki kereken, hogy ilyen nincs. Valamikor ki is talál, csak hogy válaszoljon pozitívan a kérdésre.

Szóval ellenőrizni kell.

Ezért én legfeljebb ilyen dolgokra használom:

- egy hosszabb szövegeket lusta vagyok megírni, de megvannak a szempontok, amivel pontosan lehet promptolni

- valamilyen algoritmust kérem, hogy magyarázzon el, és írjon példát, amivel ellenőrzi is

- írjon meg kódot

ma 23:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!