Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » A chatGPT mennyire megbízható?

A chatGPT mennyire megbízható?

Figyelt kérdés

dec. 2. 21:27
 1/8 A kérdező kommentje:
Nem vele íratom meg a teljes munkám, csak információkat kérek tőle.
dec. 2. 21:27
 2/8 anonim ***** válasza:
0%
Ugy tudom 43-as meghizhatosagi skalan 29-es.
dec. 2. 21:30
 3/8 anonim válasza:
57%

Felejtős.

Én biztos vagyok benne, hogy szándékosan téved, pontosabban arra van programozva.

Olvasd el ezt a beszélgetésünket: [link]

Kizárt, hogy a chatGPT tévedett. Mert ha igen, az önmagában elborzasztó lenne, alkalmatlan lenne bármire.

Ez szándékos volt a részéről. Hogy miért?

Fogalmam sincs.

dec. 2. 21:53
 4/8 anonim ***** válasza:

Azt eddig is tudni lehetett, hogy szándékosan téved.

Ráadásul van az a rossz szokása, hogy ha megkéred, hogy "mondj egy x-et, ami y", akkor alapfeltevése, hogy van olyan x, ami y, és csak ritkán mondja ki kereken, hogy ilyen nincs. Valamikor ki is talál, csak hogy válaszoljon pozitívan a kérdésre.

Szóval ellenőrizni kell.

Ezért én legfeljebb ilyen dolgokra használom:

- egy hosszabb szövegeket lusta vagyok megírni, de megvannak a szempontok, amivel pontosan lehet promptolni

- valamilyen algoritmust kérem, hogy magyarázzon el, és írjon példát, amivel ellenőrzi is

- írjon meg kódot

dec. 2. 23:11
 5/8 anonim ***** válasza:
A Chat GPT és társai nem fognak 100%-osan hiteles információkat adni. Van, hogy tévednek. Ezek amolyan segítő asszisztensek, sok mindent meg tudnak csinálni helyetted, de gondolkodni neked kell.
dec. 3. 08:21
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Ezt mondtad:

"Ismered a Hamufingóka című lengyel rajzfilmet?

A ChatGPT ezt mondta:

ChatGPT

Igen, ismerem a Hamufingóka című lengyel rajzfilmet. A film eredeti címe Miś Uszatek, és egy híres lengyel animációs sorozat, amely 1975 és 1987 között készült. A sorozat főszereplője Uszatek, a barátságos kis mackó, aki különböző kalandokat él át barátaival egy varázslatos erdőben.

A sorozat célja, hogy szórakoztassa és tanítsa a fiatal nézőket, miközben a barátság, a segítőkészség és a problémamegoldás értékeit hangsúlyozza. A Hamufingóka történetei egyszerűek, de kedvesek és tanulságosak, és évtizedek óta nagy népszerűségnek örvendenek Lengyelországban és más országokban is.

Ezt mondtad:

Miért hívják Hamufingónak?

A ChatGPT ezt mondta:

ChatGPT

A "Hamufingóka" név a lengyel Miś Uszatek című sorozat magyar címére utal, amelyben a főszereplő, Uszatek medve egy kedves, szeretnivaló karakter. Az eredeti lengyel név (Miś Uszatek) közvetlenül a "füles medve" (uszatek) kifejezésből származik, mivel a medvének egy jellegzetes, nagy fülű, cukiságot sugárzó kinézete van.

A "Hamufingóka" név valószínűleg egy szórakoztató, játékos átültetése a magyar piacra. A "hamu" szó talán a medve színére (ami barna) vagy a puhaságára, illetve a "fingóka" pedig egy kifejező, kedves megszólításra utalhat. A "fingóka" szó inkább a mesék, vidám hangulat és az egyes figurák szelíd, játékos jellege miatt került be a címbe. Ez egyfajta szeretetteljes, elragadó kifejezés, amely kifejezi a sorozat hangulatát és a medve karakterének báját."

dec. 3. 11:12
 7/8 anonim ***** válasza:

No meg sokan elvárják, hogy majd magyarul kapnak professzionális választ meg segítséget, miközben. Meg kéne tanulni angolul esetleg, de van a másik AI a Deepl, ha valaki nem tud jól. B1 B2 szinten fordít és akkor ott van a write funkciója, ami kijavítja igazából önmagát. De már egy kicsit korrigált (értsd, nem write-ba átemelt) deepl fordítást is nagyon jól megért a chatgpt.

[link]

dec. 8. 12:09
 8/8 anonim válasza:
80%

Én angolul használom és rajtakaptam tárgyi tévedésen vagy kétszer.

Fogalmazni viszont elég jól fogalmaz. Inkább dumálni szoktam vele, mint egy pszichológussal. Ha valami fontos dologról van szó, nem bíznám rá magam.

dec. 11. 01:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!