Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Miért szüntetik meg az ügyfélk...

Miért szüntetik meg az ügyfélkapu létrehozásának lehetőségét?

Figyelt kérdés
Január 16 után nem lehet új ügyfélkapu hozzáféréseket létrehozni. De mi van azokkal akik pl. jelenleg fiatalok és később jól jönne a számukra? Majd járjanak mindig mindent személyesen a kormányablakba intézni vagy mi?

nov. 26. 22:17
 1/8 anonim ***** válasza:
48%
Ők már a DÁP-ba regisztrálnak logikusan.
nov. 26. 22:20
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
De lehet. Csak Üygfélkapu+ vagy DÁP néven, ami ugyanaz mint a sima ügyfélkapu csak kétfaktoros azonosítással.
nov. 26. 22:21
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Az egy gyakori téves értelmezés, hogy az ügyfélkapu magát a rendszert jelenti, ahol elektronikusan lehet ügyeket intézni. Valójában az ügyfélkapu az csak a bejelentkezési (hitelesítési, azonosítási) mód amivel hozzáférsz az online rendszerhez. Ezt a beléptetési módot fejlesztették tovább a magasabb biztonsági követelmények miatt. Maga az ügyintézési rendszer továbbra is működni fog, csak a beléptetési mód ügyfélkapu+ vagy DÁP lesz.
nov. 26. 22:50
 4/8 anonim ***** válasza:
(Az ügyfélkapu+ is csak egy évet kap pluszban, én a múltkor azt olvastam... utána rákényszerítenek mindenkit a dápra.)
nov. 27. 07:16
 5/8 anonim ***** válasza:
36%

3 egyszerű oka van, miért szűnik meg:

1. Az embereknek a sima Ügyfélkaput könnyű volt használni, hasznos volt, egyszerű volt, a Fidesz mindent már csak azért is alapon tönkretesz ami jó az embereknek.

2. Valamelyik NER-es haver aki megnyeri a tendert ezen is szakít majd pár milliárdot.

3. Gondolom az új felület lehetőséget ad állampolgárok megfigyelésére, lekövetésére, mint Kínában.

dec. 7. 21:40
 6/8 anonim ***** válasza:
#5: jó konteók, de ez most épp EU-s direktíva (eIDAS rendelet). A sima név-jelszós belépés ma már nem elég erős biztonsági követelmény.
dec. 7. 21:45
 7/8 anonim ***** válasza:
#6 És ki nem szarja le hogy néhány agybeteg politikus szerint mi erős meg mi nem? Hadd legyen már az én döntésem, hogy hogyan akarok bejelentkezni! Persze, legyen mobilos bejelentkezés, a tiktok generációnak biztos csak az az egyetlen opció, kit érdekel. De jó lenne ha mellé az értelmes bejelentkezés is megmaradna, nem kéne lassan egy szaros Wikipédiához is kétfaktoros hitelesítés. Ha majd ellopják az adataim (a kutya nem fogja), az legyen az én bajom.
dec. 7. 21:52
 8/8 anonim ***** válasza:
#7 Aztán ha ellopják mégis pampognál. Ahogy bankkártyához is kell PIN kód (ha ellopják én bajom!) úgy itt is az a cél hogy a hozzá nem értőket védje. És azérr Ügyfélkapun elég sok mindent el tudsz intézni, sokkal de sokkal rosszabbul tudsz járni ha ide belép helyetted valaki mintha mondjuk levelezésedbe menne bele.
dec. 7. 22:29

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!