Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Email címet be lehet mérni...

Email címet be lehet mérni valahogy vagy esélytelen?

Figyelt kérdés

Kaptam egy jóakarómtól egy fenyegető emailt, újonnan kreált, kamu email címről. De amit tartalmaz, abból biztosan tudom, hogy ismer engem és kárt akar okozni.

Kérdésem csupán annyi lenne, hogyha teszek feljelentést, foglalkoznak vele, be tudják mérni valahogy vagy esélytelen megtalálni, hogy ki küldhette?

Vagy van bármi buktató, amit elkövethetett a névtelen email küldő, és az alapján le lehet buktatni?

jan. 4. 01:12
 1/5 anonim ***** válasza:

Van rá esély.

Az e-mail küldésének időpontja ás az e-mail címe alapján a nyomozóhatóság megkeresheti az e-mail címhez tartozó szolgáltatót, akinek kötelessége naplóznia, hogy a levelet küldő felhasználójuk milyen az Internet irányából látható, publikus IP-címről jelentkezett be (illetve hogy honnan regisztrált).

A publikus IP-cím egy Internet-szolgáltatóhoz tartozik, akinek naplóznia kell, hogy az adott IP-címet mikortól meddig melyik előfizetőjének osztotta ki.

Ha a zaklató fél nem volt elég ügyes, akkor így a hatóságok nyomára lelhetnek.

Viszont ha a publikus IP-címét kellőképp elfedi - például titkosítóhálózattal (Tor, I2P) - akkor elég kicsi az esélye, hogy megtalálák a zaklató felet.

jan. 4. 01:33
 2/5 A kérdező kommentje:
És ha egy nyilvános wifi hálózathoz csatlakozott én onnan küldte az emailt?
jan. 4. 02:21
 3/5 anonim ***** válasza:
Esélytelen.
jan. 4. 02:27
 4/5 anonim ***** válasza:
#2: Abban az esetben csak akkor, ha a nyilvános wifi hálózatot egy olyan helyről érte el, ami be van kamerázva (például egy könyvtár vagy kávézó, stb...).
jan. 4. 03:02
 5/5 anonim ***** válasza:
Természetesen meg tudják találni. A VPN, proxy sem ér semmit, mert ők is naplózzák, hogy mikor ki lépett be rá, ha nem tennék nagyon megütnék a bokájuk, mivel akkor nekik kéne felelősséget vállalni a felhasználók tetteiért, amit nyilván nem fognak. Szóval eljutnak a végpont előfizetőjéig. Ha ez egy magán előfizetés, szépen előveszik azt aki nevén van és ha nem mondja el, hogy ki volt, akkor ő lesz a bűnös. Ha nyilvános helyen történt, akkor pedig visszanézik a kamerákat és ha ez alapján azonosítható a tettes, akkor körözni kezdik.
jan. 4. 10:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!