USB-C - RJ45 kábel működhet?
Szeretném a laptopomat kábellel az internetre/helyi hálózatomra kötni, de csak USB-C van rajta. Találtam egy ilyen kábelt, amiben nem vagyok biztos, hogy működik.
Ethernet USB átalakítók vannak, de nem akarom, hogy egy ilyen adapter lógjon ki a laptopomból, mivel elég sokat mozgatom. Viszont az Ethernet és az USB szabbványok gondolom eléggé különböznek, és kell valami átalakítás, ezért is olyan nagyok azok az adapterek.
De ennek a kábelnek bár nagyobb, de nem vagyok biztos benne, hogy elég nagy a csatlakozója ahhoz, hogy beleférjen ez az elektronika.
Működhet ez a kábel, vagy csak egy átverés?
A terméket linkelhetted volna és nem a képet. Nekem egyébként kép lapján furának tűnik.
Minden esetre
Oké, és a router/switch ott van 1 méteren belül? Csak mert RJ45 dugó van rajta, nem aljzat, azaz ezt közvetlen a switchbe kell dugni, míg ha aljzat lenne, akkor tetszőleges hosszú UTP kábelt használhatnál.
Szerintem jobban jársz, ha egy egyszerűbb USB-C dokkolót veszel és akkor azon nem csak Ethernet lesz, hanem display, audio és plusz USB is.
#4 igen, ott van egy switch az asztalomon.
Most vettem egy PC-t, és csak azt szeretném, hogy a laptopot gyorsan ki-és be tudjam dugni ha valamit le akarok tölteni, és kell a gyorsabb net, vagy fájlokat akarok másolni a két gép között.
Wifi-ről hallottál már???
A laptop user manualjában nézd meg az usb-c csatija támogat-e ethernetet, de akkor is foglalja a csatlakozót.. 🤕
#6 Igen, hallottam, de nagy fájlok letöltése vagy átvitele elég nagy szenvedés wifin.
Adapterrel működik USB-n az ethernet, csak nem szeretnék vele bajlódni. A mostani adapterem amúgyis egy elég olcsó USB A-s adapter, amiből meg csak egy csatlakozó van a gépemen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!