Mi az a virtuális bankkártya, hogyan tudnék hozzájutni,
és hogyan tudom azt használni az Ncore fizetésnél?
Figyelt kérdés
Már írtam kérdést ki ezzel kapcsolatban. Szeretném visszaállítani az Nocre fiókomat, se nem fogom megadni a bankkártya adatait egy full ismeretlen weboldalnak.
De hallottam erről a virtuális kártyáról.
De semmit sem tudok róla. Jó lenne, ha valaki leírná ennek a teljes menetét, mert analfabéta vagyok ehhez.
Állítólag azzal a Revolut (vagy mo az) sem biztonságos:
A bankodnál kell igényelni. Lesz hozzá egy alszámla, arra tudod tenni a pénzt és csak annyihoz férnek hozzá. Meg kapsz kártyaadatokat, ami olyan mintha egy igazi kártya lenne, de valójában nem gyártanak kártyát, azt kell majd megadni. Mindig csak annyi pénzt szadad az alszámlára tenni amennyire szükség van, így ha rossz kezekbe is kerülne, nem tudnak megkopasztani.
ma 07:43
2/8 A kérdező kommentje:
Értem. Tehát, ha a virtuális kártyára teszek mondjuk 10 000 Ft-ot, és abból befizetek 9 000 Ft-ot, akkor ugye marad rajta 1000 Ft.
És, ha a bűnözők lopni akarnak, csak azt az 1000 Ft-ot tudják ellopni, mert az igazi kártyám adatait nem ismerik?
ma 07:46
3/8 anonim válasza:
Pontosan
ma 07:52
4/8 Hintalow válasza:
Már amelyik banknál automatikusan jár egy külön alszámla a virtuális kártyához. Például a Raiffeisennél a virtuális kártya egy teljesen normális bankkártya, csak nincsen fizikai formája, ugyanúgy a főszámlához tartozik, mint bármilyen másik bankkártya (ha csak 1 számlád van)
ma 07:56
5/8 A kérdező kommentje:
Otp-s vagyok, de már mondták, hogy menjek át a Raiffaissen-hez.
Megnézem, mi újság az OTP-ben, aztán ha valami nem oké, akkor átmegyek a Raiffaisen-hez.
ma 08:01
6/8 anonim válasza:
CIB-nél automatikusan egy ingyenes alszámlát adtak amire ingyen lehetett átvezetni. Ez rég volt, nem tudom most mi a helyzet.
ma 08:02
7/8 anonim válasza:
Bár nem a kérdésre a válasz, de a problémádra igen. Az NCore-n nemrég állítottam vissza a fiókomat, tudtam fizetni PayPal-on keresztül, ami abszolút megbízható, és sokkal egyszerűbb, mint egy virtuális bankkártya elkészíttetése. Spőt, ha jól emlékszem, Google Pay is volt az opciók között, ahol megint nem adod át a bankkártyádat.
ma 08:23
8/8 anonim válasza:
Biztonságos a Revolut, a linkelt "cikk" okádék, elfogult gyűlöletbeszéd. Semmi objektivitás nincs benne, manipulálásra tökéletes.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!