Kábelmodemből hogyan lehet kiolvasni a Wifi csatlakozott eszköz MAC címét?
Figyelt kérdés
Kaon CG3000 kábelmodem-em van, amin wifi MAC szűrőt alkalmazok a saját eszközeimhez. Most egy olyan eszközt szeretnék csatlakoztatni, aminek sehogy se tudom a MAC címét kinyerni, viszont kikapcsolt MAC szűrőnél tud csatlakozni! A modem a LAN csatlakoztatott eszközök MAC címét kiírja, de a wifi eszközökét nem vagyok képes kicsalni. Tud erre valaki megoldást? Köszönöm...okt. 27. 14:01
1/4 anonim válasza:
Felejtsd el ezt a MAC szűrést.
WPA2 jelszót használj!
2/4 anonim válasza:
Használj saját routert. A szolgáltató eszközei úgyis vackok.
3/4 anonim válasza:
MAC szűrést csak és kizárólag más biztonsági metódus (jelszavas hitelesítés, kulcs alapú hitelesítést, stb.) mellett szabad használni!
Egyébként ha kábelmodem felületén nincs rá lehetőség, akkor, ha van a hálózatban számítógép, akkor annak a csomagjait lehet figyelgetni, esetleg portscannelést indítani az egész hálózaton.
4/4 A kérdező kommentje:
Ahogy megírta(d), be van kapcsolva a jelszavas hitelesítés is! A router meg a téonlájné! Teljesen le van hülyítve. Rákérdeztem: "az USB csak "szervíz csatlakozó"! Még a központi nyomtató lehetőségét is elvették. :-(
okt. 27. 16:45
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!