Milyen eszközt/megoldást ajánlanátok az alábbi esetben? (másik épületben vezetékes és wifi kapcsolat)
Vezetékes és vezeték nélküli netet akarok biztosítani a jobb oldali kisebb épületben illetve stabil vezeték nélküli elérést a nagy piros négyzettel jelölt kerti pavilonnál is.
A kérdésem költői, mert gondolom egy wifi routert kellene a jobb oldali épületbe helyezni és UTP kábellel a szolgáltató wifi-s kábelmodemjével összekötni.
A szolgáltató eszköze zöld csillaggal van jelölve a nagyobb házban és egy PC van kábellel rácsatlakoztatva (meg nyilván wifi-t is adja sárga villámmal jelölve).
A kérdés csak az, hogy milyen eszközt vegyek, mert millió fajta van. Jelenlegi fizikai kapcsolatom speedtest-ben 250Mbps.
Viszont fontos szempont, hogy nagyon biztonságos, megbízható, könnyen beüzemeltethető és gigabites eszköz legyen, mert olvastam nemrég, hogy vannak routerek amiket könnyen fel tudtak törni.
Hm..
A vezeték nélküli kapcsolatnál kulcskérdés a távolság és jel útjában lévő, csillapítást okozó tárgyak (falak, fák, lombozat stb.)
Sose hallottál még róla?
Mert erre utalás nincs semmi a kérdésben..
A benti router és a legtávolabbi kerti rész között nincs 25 méter a távolság se (és akkor lehet nagyon sokat is mondtam). Szóval nem egy tanyáról van szó, hanem egy random kicsi kertesház.
Ezért se akartam túlbonyolítani, mert nem vagyok szakértő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!