Biztonságos lehet ez az online webshop?
Egy játékot rendeltem a buy online games okdalról:
Itt a link: [link]
Nem magyar oldal, hanem török mert MLB játékot itthon nem lehet kapni. Persze nyilván előtte utána néztem hogy milyen oldal, elvileg mások is vásároltak már onnan. Kifizettem euróban a 10 ezer ft-nak megfelelő összeget, de még az email-emre nem kaptam visszaigazolást. Egy dolog van amire gondolok, hogy a lap alján azt írja, hogy egy rendelés feldolgozása 60 percig eltarthat. Úgyhogy talán utána csak visszajeleznek és remélhetőleg nem vesznek le pénzzel. Nektek ismerős esetleg ez az oldal?
Biztos elgépelték.
Nem perc hanem nap. 😁
Itt nem játékot veszel, hanem egy fiókhoz hozzáférést. Gondolom megveszik egy olcsó régióban a játékot, majd megkapod a belépési adatokat egy profilba ahonnan telepítheted.
Jó kis exploit, gondolom a Microsoft is szereti az ilyet. Csak nehogy utána visszakövessék a tevékenységet és esetleg bannoljanak téged is. A helyedben nem a 10k-ért aggódnék, az tanulópénz. Hanem az Xbox fiókért és tartalmáért.
Eltekintve attól, hogy mit árusítanak:
- a domain adatai rejtettek, nem lehet tudni, hogy ki áll a webáruház mögött: [link]
- sem a felhasználási feltételekben:
sem az adatvédelmi nyilatkozatban:
sem a kapcsolati űrlapjukon:
nem szerepel a cég neve (ami alapján be lehetne azonosítani), csak egy isztambuli cím, de az adott címen társas lakóházak vannak
- a Truspilot-on:
bár relatíve pozitív az elbírálásuk, de sokatmondó, hogy a szavazatok 13%-a - vagyis egy szignifikáns része - egy csillagos
- fenn vannak a Facebook-on,
de annak ellenére, hogy a domainjük 2022-ben lett regisztrálva és 2023 júniusában változtattak profilképet, csak 6 követőjük és kedvelésük van, illetve csak 2 bejegyzésük - kissé fura
Szóval eléggé egy gyanús társaság így is.
Köszönöm a választ! Megkérdeztem pár embert, meg utána olvastam és annyit megtudtam, hogy 24-48 órába is telhet mire feldolgozzák a rendelésemet. Én is néztem a pozitív véleményeket, így gondoltam teszek egy próbát.
#2-es: Ezt honnan lehet tudni, hogy nem a játékot veszem meg? Azért az nem elképzelhetetlen, hogy egy rendes CD-n kapom meg. De ha mondjuk az történik, amit írtál, akkor mit követnek mégis vissza és mit miért bannol a microsoft? Bocsi de nem értek hozzá. És ha hozzáférést kapok valamihez, akkor gondolom kódot kapok, csak nem tudom milyen úton módon.
Ott van mindkét MLB játék nevében: (Global Game Account)
Majd lent a súgóban, hogy egy fiók hozzáférést kapsz és hogyan kell a játékhoz hozzáférnek. A Microsoft látja a bejelentkezéseidet, és ha valami olyan fiókba lépsz be amibe még rajtad kívül több tucatnyian vagy százan, és utána hozzáadsz egy onnan származó játékot, nehogy visszaélésnek vegyék. Redditen írják egy ilyen témában, hogy sérti a felhasználási feltételeket (igaz vagy sem, utána kell járni - de az, hogy egy 60 eurós játékot te 14-ért veszel meg, amit trükközéssel adsz a fiókodhoz, ott azért nehéz kimagyarázni hogy mi történik).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!