Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Biztonságos lehet ez az...

Biztonságos lehet ez az online webshop?

Figyelt kérdés

Egy játékot rendeltem a buy online games okdalról:

Itt a link: [link]

Nem magyar oldal, hanem török mert MLB játékot itthon nem lehet kapni. Persze nyilván előtte utána néztem hogy milyen oldal, elvileg mások is vásároltak már onnan. Kifizettem euróban a 10 ezer ft-nak megfelelő összeget, de még az email-emre nem kaptam visszaigazolást. Egy dolog van amire gondolok, hogy a lap alján azt írja, hogy egy rendelés feldolgozása 60 percig eltarthat. Úgyhogy talán utána csak visszajeleznek és remélhetőleg nem vesznek le pénzzel. Nektek ismerős esetleg ez az oldal?

#rendelés #Xbox #webshop #bog #Buyonlinegames #MLB the show
okt. 24. 12:19
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:

Biztos elgépelték.

Nem perc hanem nap. 😁

okt. 24. 12:26
 2/16 anonim ***** válasza:
100%

Itt nem játékot veszel, hanem egy fiókhoz hozzáférést. Gondolom megveszik egy olcsó régióban a játékot, majd megkapod a belépési adatokat egy profilba ahonnan telepítheted.

Jó kis exploit, gondolom a Microsoft is szereti az ilyet. Csak nehogy utána visszakövessék a tevékenységet és esetleg bannoljanak téged is. A helyedben nem a 10k-ért aggódnék, az tanulópénz. Hanem az Xbox fiókért és tartalmáért.

okt. 24. 12:29
 3/16 anonim ***** válasza:
75%

Eltekintve attól, hogy mit árusítanak:

- a domain adatai rejtettek, nem lehet tudni, hogy ki áll a webáruház mögött: [link]

- sem a felhasználási feltételekben:

[link]

sem az adatvédelmi nyilatkozatban:

[link]

sem a kapcsolati űrlapjukon:

[link]

nem szerepel a cég neve (ami alapján be lehetne azonosítani), csak egy isztambuli cím, de az adott címen társas lakóházak vannak

- a Truspilot-on:

[link]

bár relatíve pozitív az elbírálásuk, de sokatmondó, hogy a szavazatok 13%-a - vagyis egy szignifikáns része - egy csillagos

- fenn vannak a Facebook-on,

[link]

de annak ellenére, hogy a domainjük 2022-ben lett regisztrálva és 2023 júniusában változtattak profilképet, csak 6 követőjük és kedvelésük van, illetve csak 2 bejegyzésük - kissé fura

Szóval eléggé egy gyanús társaság így is.

okt. 24. 14:02
 4/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ! Megkérdeztem pár embert, meg utána olvastam és annyit megtudtam, hogy 24-48 órába is telhet mire feldolgozzák a rendelésemet. Én is néztem a pozitív véleményeket, így gondoltam teszek egy próbát.

#2-es: Ezt honnan lehet tudni, hogy nem a játékot veszem meg? Azért az nem elképzelhetetlen, hogy egy rendes CD-n kapom meg. De ha mondjuk az történik, amit írtál, akkor mit követnek mégis vissza és mit miért bannol a microsoft? Bocsi de nem értek hozzá. És ha hozzáférést kapok valamihez, akkor gondolom kódot kapok, csak nem tudom milyen úton módon.

okt. 24. 14:13
 5/16 anonim ***** válasza:
100%

Ott van mindkét MLB játék nevében: (Global Game Account)

Majd lent a súgóban, hogy egy fiók hozzáférést kapsz és hogyan kell a játékhoz hozzáférnek. A Microsoft látja a bejelentkezéseidet, és ha valami olyan fiókba lépsz be amibe még rajtad kívül több tucatnyian vagy százan, és utána hozzáadsz egy onnan származó játékot, nehogy visszaélésnek vegyék. Redditen írják egy ilyen témában, hogy sérti a felhasználási feltételeket (igaz vagy sem, utána kell járni - de az, hogy egy 60 eurós játékot te 14-ért veszel meg, amit trükközéssel adsz a fiókodhoz, ott azért nehéz kimagyarázni hogy mi történik).

okt. 24. 14:17
 6/16 A kérdező kommentje:
És ez 100% hogy másét adják meg, vagy azért van rá esély, hogy normálisat adnak? Illetve ha másé és a microsoft rájön, akkor csak annyi történik, hogy törlik a fiókomat? Úgy értem nem terelik jogi útra?
okt. 24. 14:50
 7/16 anonim ***** válasza:
100%
Legfeljebb korlátozzák vagy elveszted a fiókot, ettől komolyabb nem történik.
okt. 24. 15:50
 8/16 A kérdező kommentje:
Értem köszönöm! Gondolom ez a live-okra vonatkozik inkább. Csak azért mert sosem live-ozok. Csak Fifázok de azt is csak offline. Amúgy még annyi, hogy olvastam hogy ellophatják az adataimat. Ez mit jelent? Nem adtam meg semmi fontos adatot amit ellophatnának.
okt. 24. 16:54
 9/16 anonim ***** válasza:
Semmi fontosat, csak a bankkártya adataidat.
okt. 24. 17:59
 10/16 A kérdező kommentje:
Mégis hogyan? A Microsoft-nál nem adtam meg ilyet.
okt. 24. 20:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!