Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Hogy a csudában lehet, hogy a...

Hogy a csudában lehet, hogy a mobilnet erőssége egy és ugyanazon ponton változik?

Figyelt kérdés

Egy helyben vagyok és 4G-ről E-re ugrik a jelzés. Azzal meg ugye semmit se lehet csinálni. Ha újraindítom a telefont, ki-bekapcsolom a netet, repülőgép üzemmódra teszem majd vissza..... ezeket kipróbáltam... rövid ideig 4G, aztán újra E.

Ez hogyan lehetséges?

okt. 21. 07:44
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
A cella határán téblábolsz vagy haldoklik a készülék.
okt. 21. 08:23
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Több oka lehet. A legvalószínűbb, hogy a cella határán vagy. Már a 3G is tudta azt, hogy ha nagyon terhelt, visszavette a saját lefedettségét, hogy a szélén lévő eszközök más cellára essenek át. Pontosan ez történik, de mivel más 4G cella oda már nem ér el, marad a 2G. Az ilyet nem csinál, így mindig teljes térerővel fog jönni.

Maga a hálózat is utasíthatja a készüléket, hogy váltson át. Velem ez a metróban fordult elő egy időben, rendszeresen átrakott 3G-re (amíg volt) és addig úgy is maradt, míg ki nem értem a felszínre.

Az eszközöd is lehet ludas, például ha nem tudja a VoLTE-t, akkor ha felhívnak, jobb híján visszavált 2G-re. A 3G legalább tudta a hívást és a netet egyszerre kezelni, a 2G ezt nem tudja, így még lassú net sem marad, teljesen elmegy. Ez visszafejlődés, szerintem korai volt lekapcsolni, max visszább kellett volna venni a kapacitását.

De az is lehet, hogy simán rossz a készüléked.

okt. 21. 08:32
 3/4 A kérdező kommentje:

Köszi. Legtöbbször nincs ezzel gond. Most akkor ezek szerint egy olyan helyen vagyok, ahol ez nem működik jól.

Ez fura. 3G kuka. De 2G meg nem? 😀

Amúgy normál esetben is az van (tehát nem most), hogy ha telefonálok, akkor pl. nem tudok átküldeni egy képet Messengeren. Ez mondjuk otthon is így van. Ott meg wifi van.

okt. 21. 19:36
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
A 3G helyet van a 4G főleg adat kapcsolatra sokkal gyorsabb. A 2G (GSM-Global System for Mobile) több mint 30 éves szabvány jó a terjedése ezért kevesebb cellával nagyobb területen lehet hang szolgáltatást nyújtani. És az analóg mobilokon kívül (Westel 0660 NMT-rendszer 2003-ban szűnt meg) minden GSM készülék képes használni. Ezért lehet egy 25 éves Nokiával is telefonálni. Telefonálásra még jó sokáig lesz 2G.
okt. 21. 20:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!