Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » FTP "könyvtárlista lekérési...

FTP "könyvtárlista lekérési probléma" megoldása?

Figyelt kérdés

Helyi hálózaton szeretnék FTP-t beállítani (az hogy nem titkos nem zavar, mert itthoni, de a sebességnövekedésre jótékonyan hatna).

Hiába állítom be a passzív módot akár ProFtpd akár VSFTPd meg még nem tudom mivel próbálkoztam szerverek esetén, nem működik.

Kliens Windows 10, a szervert egy Raspberry Pi gépen futtatom, amelyre Debian van telepítve.

Belépés lehetséges, de se feltöltés se fájl-lista lekérés nem.

Config fájlokban hiába állítom be azonnal hogy passzív mód.

Windows tűzfal esetén minden engedélyezve van.

okt. 5. 19:56
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Így ez nem fog menni.

Írunk valamit, te vagy teljesen ignorálod, vagy valami tök mást csinálsz, és annak az eredményét írod le. Szerintem engedd el.

És nem, nem fog nőni a sebesség.

okt. 6. 09:47
 12/19 gentoojedi ***** válasza:
Észrevehető sebességnövekedés valóban nem lesz egy raspberrivel. Ha valami combosabb gépre tennéd meg fürtöznél két halókartyát és valóban annyira terhelnéd folyamatosan, akkor igen. Szóval jó lesz az sftp.
okt. 6. 12:26
 13/19 A kérdező kommentje:

"Írunk valamit, te vagy teljesen ignorálod, vagy valami tök mást csinálsz, és annak az eredményét írod le. Szerintem engedd el."

Nagyon sajnálom, hogy így érzed. Én úgy éreztem, arra válaszolok amit írtatok (felhasználó, jogosultsági probléma, "FTP parancsokkal kommunikál, mit ír ki?") stb.

Tűzfallal kapcsolatos kérdést is megválaszoltam, a routerre vonatkozó kérdést is (LAN porthoz van csatlakoztatva stb).

Gigabites hálózaton rendkívül lassú volt, egyszer sikerült Filezilla segítségével összehozni a sima FTP kapcsolatot és vagy hatszoros sebességnövekedés volt elérhető a titkosítás kikapcsolásával.

okt. 6. 13:58
 14/19 anonim ***** válasza:
Tehát a pasv után. Talán nem támogatja a szerver a passzív módot? De az is lehet hogy nem tudja megnyitni a 2. portot jogosultság miatt vagy hibásan van konfigurálva a passzív porttartomány.
okt. 6. 15:35
 15/19 gentoojedi ***** válasza:

Engem inkább az érdekel helyi hálózaton mi a fenének ftpzni? Samba megosztás miért nem jó?

Mi a cél?

okt. 6. 19:35
 16/19 A kérdező kommentje:

Fájl-átvitel, le-feltöltögetés a cél.

Régen próbálkoztam a Samba-val, Windows esetén nem volt stabil, állandóan vagy megjelent vagy nem, aztán mehetett a próbálkozás, \\?\192.168.1.15 stb.

okt. 7. 16:03
 17/19 gentoojedi ***** válasza:

Már pedig erre a feladatra a samba a célszoftver.

Mi az, hogy a samba nem stabil? Cégek is használják. Nálunk is van. Sőt amikor még gyári nasok nem léteztek szinte csak azt használtunk egyik előző munkahelyemen is.

Sőt a mostani helyemen már tartományvezérlőként használom három telephelyen is.

Soha nem volt gond. Valamit nem jól konfigoltál be.

A mehetett a próbálkozás ... ip cím nekem azt sugallja nem fixáltad a szerver ip címét. Hát úgy mehetett is a találgatás. Minden induláásnál másik ipt kapott stb.

okt. 7. 22:40
 18/19 anonim ***** válasza:
a Raspberry Pi ilyen instabil és gagyi..(?)
okt. 7. 22:55
 19/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Windows alatt volt instabil a megosztás, mindig eltűnt.

Raspberry-vel nem volt probléma, Linux alatt mindig jól ment a Samba.

Routeren mindig ügyelek rá, hogy MAC alapján fix IP legyen.

Majd még próbálkozom, tényleg ez lenne a célnak leginkább megfelelő megoldás.

okt. 8. 03:14
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!